Pot merge la parinti sa le duc produse pentru masa de Paste? Iata raspunsul Politiei Romane!

Pandemia de Covid-19 a schimbat multe vieti, intr-un timp foarte scurt. Cu toate acestea oamenii incearca sa nu se lase prada emotiilor negative, si sa-si indrepte gandurile spre cei dragi si sfintele Sarbatori Pascale. Si cu siguranta o sa urmeze intrebari de genul: Pot merge la parinti sa le duc produse pentru masa de Paste? Iata raspunsul Politiei Romane!

Redam postarea Politiei Romane pe una dintre paginile de socializare:

Mult nu mai este si o sa urmeze intrebari de genul: Pot merge la parinti sa le duc produse pentru masa de Paste?

Desigur. Conform ordonantei militare, trebuie sa ai asupra ta cartea de identitate si declaratia pe propria raspundere, in care bifezi punctul 4, motive justificate, precum asistenta persoanelor varstnice, bolnave. Dar nu uita ca aici nu sunt incluse vizitele in ziua de Paste” – se anunta pe pagina Politiei Romane.

Atentie! Amenda minima pentru nerespectarea prevederilor ordonantelor militare este de 2.000 de lei, iar maxima este de 20.000 de lei.

Amenzile primite pentru incalcarea ordinantelor militare pot fi platite si online, prin Ghiseul.ro (disponibil din 6 aprilie). Se poate achita jumatate din minimul amenzii in cel mult 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului verbal.

Presedintele Klaus Iohannis a facut un apel la toti romanii, rugandu-i sa ramana acasa de Paste, pentru a evita raspandirea infectiei de Covid-19.

Citeste si: Covid-19: “Potentialul copiilor de a transmite virusul este imens”