Protest inedit al copiilor intr-o librarie: „Da poveștilor, Nu tabletelor!”

Un protest inedit al copiilor, intitulat „Da poveștilor, Nu tabletelor!” a avut loc intr-o librarie din Galati. Elevii care s-au strans acolo au spus ca iși doresc mai mult timp pentru lectura, teatru și a activitati „fata in fata”.

Vezi si Majorarea alocatiei copiilor de la 84 la 150 lei

Copiii spun ca discutiile intre colegi se fac in special online și ca sa nu petreaca la fel de mult timp in fata calculatorului au ales sa-și urmeze pasiunile. Ei au decis sa spuna hotarat „Da poveștilor, Nu tabletelor!”, initiind un protest fata de timpul pierdut in lumea virtuala.

Alessandra Spiridon are 13 ani, este in clasa a VI-a și in timpul liber este actor la Teatrul de Copii pentru Copii din Galati. Ea spune ca sta foarte putin timp in fata calculatorului și incearca sa-și convinga prietenii sa procedeze la fel.

„Lecturile dezvolta capacitatea de a gandi și datorita cititului ne vom putea folosi cu totul altfel de cuvinte… Este trist ca multi dintre cei de varsta mea cauta sa discute mai mult online, iar cand ne intalnim fata in fata nu prea știu ce sa spuna și despre ce sa vorbeasca. Mie imi place foarte mult sa citesc, iar pasiunile mele sunt actoria și muzica. Nici nu am tableta, ascult muzica pe telefon, dar nu pot sa stau mult timp cu ochii in ecran. Cred ca cei de varsta mea ar trebui sa iși cultive mai mult pasiunile și sa se intalneasca mai des fata in fata cu prietenii sau colegii lor”, a declarat Alessandra Spiridon.

In timpul protestului, copiii au avut carti in maini și au fost costumati in personaje din desenele animate.

Toti cei care au participat la actiunea din libraria galateana joaca in spectacolul „Tinerete fara batranete”, pus in scena de Teatrul Muzical „Șapte” din Galati, și au profitat de ocazie ca sa-i cheme la teatru pe colegii lor de generatie.

„Toti parintii iși doresc pentru copiii lor tot ce e mai bun și cu siguranta știu ca un timp de calitate petrecut cu ei nu este in fata tabletelor. Tocmai de acea ii așteptam sa redeschida cartea de povești și sa (re)descopere in familie, la spectacolul „Tinerete fara batranete”, aventurile lui Fat-Frumos. Vor vedea ca incercarile eroului din basme ii vor ajuta pe copii sa gaseasca motivatia, curajul, increderea in sine și perseverenta. Cel putin acesta e mesajul transmis de spectacolul nostru”, a spus Isabela Oancea, reprezentanta Teatrului Muzical „Șapte”

In spectacolul „Tinerete fara batranete”, adaptat dupa cunoscuta poveste a lui Petre Ispirescu, copiii vor juca o scena, alaturi de actori profesioniști.

Reprezentatia va avea loc pe 20 februarie, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Galati.

Citeste si Of, aceste jucarii moderne. Tableta, smartphone-ul si …creierul copilului tau

Sursa: Mediafax