S-a redeschis sectia de Endocrinologie pediatrica de la Institutul Parhon

S-a redeschis sectia de Endocrinologie pediatrica de la Institutului Parhon, care a fost reamenajata din fondurile proprii ale institutului, investitia fiind in valoare de 229.000 lei. Sunt 11 saloane cu un design nou, adecvat pentru micii pacienti. Cele 40 paturi din aceasta sectie sunt deservite de 5 medici, 15 cadre medii si auxiliare. Pe sectie se fac anual 3200 de internari in spitalizare de zi si continua.

Citeste si Cursa Family Run pentru copiii bolnavi de cancer

In cadrul lucrarilor de reparatii si reamenajare au fost refacute instalatiile sanitare, grupurile sanitare, au fost inlocuite saltelele, geamurile si suprafetele.

Prin profilul medical suprapus peste doua specialitati  – endocrinologie si pediatrie-  sectia se remarca prin unicitatea activitatii si a rezultatelor  deosebite, obtinute de pe un segment fragil al populatiei – copiii cu afectiuni endocrine. Patologia endocrinopediatrica este vasta si variata – de la tulburarile de crestere (statura mica, statura inalta) la tulburarile pubertare (pubertatea precoce, pubertate intarziata), la patologii sensibile si dificile care necesita interdisciplinaritate de tipul tulburarilor de dezvoltare sexuala.

„Anul acesta, politicile de sanatate pun un accent deosebit pe programele destinate copiilor si iata ca reprezentantii Institutului Parhon au inteles acest lucru. Felicit initiativa noii echipe care conduce Institutul Parhon pentru ca au inteles ca este o prioritate reconstructia sectiei de pediatrie. Astfel de initiative astept de la managerii spitalelor din toata tara, care au datoria sa se preocupe de conditiile oferite pacientilor”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, prezenta la redechiderea sectiei de Endocrinologie pediatrica

Activitatea medicala desfasurata in  aceasta sectie este aliniata ghidurilor de diagnostic si terapie internationale,  iar micii pacienti beneficiaza de experienta specialistilor, dublata de activitatea echipelor de cercetare.

Vezi si Simultan mondial de scrabble francofon pentru elevi