Screening cardiac ”Nicio zi fara joaca” revine in 2019. Electrocardiograme gratuite pentru copii

Programul de screening cardiac ”Nicio zi fara joaca”, lansat in 2015 de Centrele de Excelenta ARES, revine de la 1 iunie cu electrocardiograme gratuite pentru copiii sub 12 ani. Anul acesta programul de screening se extinde si la Cluj, in Spitalul Monza-Ares, si in Focsani, Buzau si Giurgiu, in reteaua clinicilor Ritmico.

Vezi si Electrocardiograme gratuite pentru copiii sub 12 ani, la Centrele de Excelenta…

Pe parcursul lunii iunie, medicii vor oferi consultatii gratuite si vor interpreta electrocardiogramele micilor pacienti. Totul intr-o atmosfera de sarbatoare in care copiii vor face poze cu Capitanul Inimioara – supereroul care are grija de sanatatea lor, vor colora si se vor juca. Anul acesta, copii se vor intalni cu un personaj surpriza, partenerul Capitanului Inimioara – Doctor Mia.

In Bucuresti, consultatiile vor avea loc la sediul Centrelor de Excelenta ARES, din strada Tony Bulandra numarul 27, sectorul 2, in baza programarilor la numarul de telefon 031 9300. Pentru copiii din Cluj, programarile se fac la numarul de telefon 021 9987, iar pentru copiii din judetele Giurgiu, Focsani si Buzau la numarul 021 9966.

Campania ”Nicio zi fara joaca” urmareste depistarea afectiunilor si a malformatiilor cardiace la copii, in conditiile in care anual in Romania se nasc aproximativ 1200 de copii cu malformatii cardiace congenitale. Dintre acestia, mai putin de 500 sunt operati.

In cadrul primelor patru editii ale campaniei de screening au fost investigati peste 900 de copii. Unul din cinci a fost diagnosticat cu o afectiune cardiaca. Cu ajutorul electrocardiogramei, medicii de la Centrele de Excelenta ARES au diagnosticat o serie de afectiuni congenitale, precum malformatiile cardiace congenitale de tip Defect Septal Atrial/Ventricular, Persistenta De Canal Arterial, Foramen Ovale Patent, afectiuni despre care parintii nu stiau. Medicul cardiolog a pus sub observatie micuti cu afectiuni de natura electrica – aritmii respiratorii, tahicardii sinusale, bradicardii sinusale, sindrom Wolf Parkinson White, boli de natura structurala precum hipertrofie ventriculara stanga si, respectiv, dreapta.

Centrele de Excelenta ARES au fost fondate in 2011, cu misiunea de a aduce in Romania standarde de excelenta in cardiologie interventionala si de a oferi servicii complementare celor asigurate de spitalele de stat. De-a lungul timpului, la Centrele de Excelenta ARES au fost efectuate peste 10.000 de interventii, dintre care noua in premiera nationala absoluta si una in premiera europeana. In 2012, aici a fost deschisa prima sectie destinata inchiderii percutane a malformatiilor congenitale cardiace din Romania, iar anul 2014 a marcat deschiderea primei  sectii de angiologie pediatrica din Europa de Est.

Citeste si Campania de EKG-uri gratuite de la Centrele de Excelenta ARES