Scrisoarea unei mame catre profesoara de matematica: “Nu vreau sa-mi gasesc copilul plangand”

O postare pe una dintre retelele de socializare a starnit un val de emotii in mediul online. Este vorba despre scrisoarea unei mame catre profesoara de matematica. Mama si-a gasit fiul din clasa a V-a plangand, in urma orei de matematica si a scris un mesaj deschis, sperand ca acesta va ajunge sa fie citit atat de profesoara copilului, cat si de alte cadre didactice.

Iata scrisoarea mamei:

Doamna profesoara,
Sunt convinsa ca aceasta scrisoare va ajunge intr-un final si la dumneavoastra.
Sunt mama lui Tedi si va asigur ca in scolile romanesti sunt multi de Tedi si multi profesori ca dumneavoastra.
Sper ca aceasta scrisoare sa nu aiba repercursiuni asupra copilului meu, dar, daca va avea, sa stiti ca nu voi lasa lucrurile asa, inainte de toate eu vreau un copil fericit, nu un copil timorat, vreau sa participe cu drag la ore nu sa tremure si sa ii fie frica atunci cand se apropie ora dumneavoastra.
Imi pare rau ca nu il pot certa pentru absentele pe care i le-ati pus doar pentru ca nu a deschis camera imediat, v-ati gandit ca poate nu ii functiona bine internetul? Sau poate inca nu iesise din camera fratele lui care avea si el ore? Pentru ca na, mai sunt si familii care au 2 copii ce stau in aceeasi camera.
Daca dumneavoastra intarziati la ora va taie cineva acea ora din salariu? Va cearta cineva?
Nu este cel mai bun la matematica dar, este copilul meu si pentru mine conteaza sa fie un copil bun, bland, cinstit, un stalp de baza al societatii intr-un domeniu care sa ii si placa.
Imi pare rau ca nu il pot „indopa” cu radicali si ecuatii cu n necunoscute, nu ii plac, asta e, iar aici este si vina dumneavoastra pentru ca nu ati reusit sa il faceti sa ii placa materia pe care o predati. (…) Sunt convinsa ca si alti parinti gandesc la fel ca mine dar nu au curajul sa v-o spuna de teama, teama ca le veti pune note mici copiilor. Stiti, asta e razbunare….
Sistemul nostru de invatamant este oricum gresit si stiti si dumneavoastra si multi alti profesori asta. (…)”.

Poti citi mesajul integral aici.