Sectia de ortopedie pediatrica a Spitalului „Grigore Alexandrescu” redeschisa

Sectia de ortopedie pediatrica a Spitalului „Grigore Alexandrescu” a fost redeschisa, dupa ce a fost modernizata. Alocarea bugetara a fost de 10 milioane de lei, achizitiile fiind facute deocamdata in limita a 6 milioane, potrivit ministrului Sanatatii, Sorina Pintea.

Citeste si Un incubator si doua monitoare donate Spitalului de copii „Grigore Alexandrescu”

Sectia de ortopedie pediatrica a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” a fost inchisa in perioada 5 august-19 august 2019 pentru modernizare.

„Ce am vazut aici este un lucru pe care cred ca acest spital il merita de foarte multa vreme, dar nu spitalul, ci micutii pacienti care ii trec pragul zilnic.(…) Sunt 34 de paturi – 28 functionale pentru ca urmeaza sa finalizam si cladirea cea noua si atunci vom avea o sectie functionala cu 34 de paturi, trei sali de operatie dotate la nivelul cel mai inalt”, a precizat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Potrivit ministrului, alocarea bugetara pana in acest moment pentru modernizarea Spitalului „Grigore Alexandrescu” a fost de 10 milioane de lei, iar achizitiile s-au facut in limita a sase milioane deocamdata.

 „Avand in vedere ca acest spital a inteles ce are de facut se va suplimenta finantarea cu inca patru milioane cinci sute de mii astfel incat sa ajungem la un nivel de dotare performant”, a spus Sorina Pintea.

Ministrul Sanatatii a precizat ca in sectia de ortopedie pediatrica a Spitalului „Grigore Alexandrescu” urmeaza sa mai fie aduse aparate care sa completeze dotarea sectiei, ele aflandu-se in acest moment in curs de achizitie.

Citeste si Sistem digital pentru raportarea numarului de paturi libere, la Spitalul „Grigore Alexandrescu

„Ma refer aici la un sistem de artroscopie performant, un sistem de monitorizare. Este un nivel pe care ni-l dorim pentru toate spitalele universitare din Romania”, a declarat ministrul.

In ceea ce priveste numarul de personal, ministrul Sanatatii a declarat ca acesta este „la nivelul maxim” pentru Spitalul „Grigore Alexandrescu”, insa ca in continuare se fac angajari intrucat exista patologii care necesita supraveghere speciala.
In Spitalul „Grigore Alexandrescu” au mai fost schimbate si toate cele trei mese de operatie din blocul operator, cea mai veche dintre ele fiind din anul 1970. Mesele achizitionate permit tratamentul oricarei afectiuni ortopedice sau traumatice inclusiv pentru pacientii din grupa de varsta 16-18 ani. Potrivit aceleiasi surse, schimbate au fost si cele trei lampi ale blocului operator ortopedie, lampi de depaseau 20 de ani vechime. Noile lampi permit atat o vizualizare perfecta indiferenta de campul operator si indiferent de durata operatiei.

„Toate lampile de operatie permit transmiterea in timp real a imaginilor catre un centru pilot cu scop atat de supervizare a actului operator cat si cu scop didactic”, se mai arata in comunicat.

Tot pe sectia de ortopedie urmeaza sa se primeasca un amplificator de imagine, un artroscop de ultima generatie si un sistem complet de neurmonitorizare ce vor permite cresterea gradului de complexitate a interventiilor chirurgicale la nivelul colonei vertebrale si nu numai.

Citeste si 10 voluntari au oferit un cadou special Spitalului “Grigore Alexandrescu” 

Sursa: Mediafax