Seturi de igiena pentru copii. Cum poti sa ajuti copiii vulnerabili

La tara, in Romania secolului 21, peste jumatate dintre copii nu au conditii sa se spele in fiecare zi. Sase milioane de locuitori din mediul rural traiesc in locuinte fara baie in casa si fara apa curenta, iar produsele de baza pentru igiena sunt un lux. Consecintele lipsei conditiilor primare pentru igiena au repercusiuni pe termen lung: murdaria aduce cu sine boli grave, precum hepatita A, din cauze care ar putea fi prevenite. Afla cum poti sa ajuti copiii vulnerabili, de Pasti.

Vezi si World Vision Romania: 6,2% dintre femeile insarcinate nu au fost consultate medical pana la nastere

Astfel, in perioada sarbatorilor de Pasti, Fundatia World Vision Romania desfasoara o campanie prin care isi propune sa cumpere seturi de igiena cu produse de baza pentru 1796 de copii vulnerabili. Pretul unui set de igiena este 62 lei, iar pentru ca obiectivul campaniei sa fie atins si pentru ca toti cei 1796 de copii sa beneficieze de produse de igiena de baza (sapun, șampon, pasta de dinti, periute de dinti sau deodorant), este nevoie de aproximativ 24.000 euro. Doneaza si tu seturi de igiena pentru aproape 1800 de copii, alaturi de Fundatia World Vision Romania.

Donatiile pot fi facute online, pe site-ul https://worldvision.ro/campanie/. Perioada de desfasurare a campaniei este aprilie 2018 – mai 2019.

,,Din pacate, extrem multi copii din Romania nu beneficiaza de conditii decente de trai, nu au apa curenta, au toaleta in afara casei, nu au unde sa se  spele si, din cauza lipsei posibilitatilor materiale, nu isi pot cumpara nici macar produse de igiena de baza, cum ar fi sapun sau periuta de dinti. Si noi ne dorim si lucram pentru ca acesti copii sa beneficieze de educatie, sa reuseasca sa iasa din cercul saraciei, dar cum sa faci asta cand tie iti lipsesc lucruri elementare, cand efectiv nu ai cu ce sa te speli? Asa ca, de Pasti, haideti ca impreuna sa  le facem lumea mai curata acestor copii! Adresam tuturor rugamintea de a se alatura campaniei noastre și  de a doua unul sau mai multe kit-uri de igiena, printr-un click aici: https://worldvision.ro/campanie/. Singuri putem face putin, dar impreuna putem face atat de mult!”, a declarat Mihaela Nabar, Director Executiv, Fundatia World Vision Romania.

Existenta facilitatilor sanitare in gospodariile rurale romanești constituie o conditie importanta pentru asigurarea unei igiene corespunzatoare a copiilor, aceasta fiind in opinia medicilor de familie una dintre principalele cauze ale imbolnavirii copiilor sub 5 ani. Igiena personala a  copiilor  presupune  cel  putin  spalat  pe maini inainte  de  fiecare masa, pe dinti de doua ori pe zi  (dimineata si seara), iar pe corp macar o data pe zi.  Conform  Organizatiei Mondiale a Sanatatii, igiena mainilor permite preventia raspandirii microbilor si cel putin a  așa‐ziselor boli ale mainilor murdare.

Implica-te si ajuta si tu copiii nevoiasi sa aiba, de Pasti, produse de igiena de baza. Doneaza pe site-ul campaniei https://worldvision.ro/campanie/ un kit de igiena in valoare de 62 de lei sau orice suma doresti.

Citeste si Brățara Bunătății a strâns 40 000 de lei pentru bebelușii defavorizați din mediul rural