Strangerea sanilor fetelor, un abuz fizic ce trebuie oprit

Aproape 1.000 de fete din Marea Britanie sunt supuse unui abuz fizic dur, cum ar fi strangerea sanilor pentru a nu mai atrage, ulterior, atentia barbatilor. Procesul de strangere a pieptului consta in a presa sanii fetelor cu obiecte fierbinti pentru a impiedica dezvoltarea lor. De obicei, pietrele sunt utilizate ca obiecte fierbinti pentru ca isi mentin cel mai bine caldura.

Din acest motiv, Uniunea Nationala pentru Educatie din Marea Britanie (UK) pregateste personalul didactic din scoli sa constientizeze semnele acestor abuzuri si pentru a se lua masuri. Parlamentul britanic conservator, Nicky Morgan, considera ca aceste actiuni fizice dure trebuie identificate inca din timpul scolii si oprite.

Prin urmare, scopul procesului este ca fata sa nu mai fie capabila sa atraga atentia barbatilor, scrie BBC. Parlamentarul britanic conservator, Nicky Morgan, afirma ca profesorii joaca un rol foarte important cu privire la acest aspect.

Potrivit BBC, statisticile arata ca in jur de 1.000 de fete din Marea Britanie au fost afectate de procesul de strangere a sanilor prin presarea lor cu obiecte fierbinti.

Citeste si Federatia Nationala a Asociatiilor de Parintilor: Este nevoie de educatie sexuala in scoli!

Chiar daca constientizarea privind mutilarea organelor genitale ale fetelor este in crestere in scoli, exista cateva ingrijorari cum ca exista putine cadre didactice care stiu despre acest abuz fizic al sanilor.

In cadrul emisiunii de stiri „Victoria Derbyshire” a postului BBC, o femeie a povestit ca si-a dat seama ca procesul de dezvoltare a sanilor nu era unul normal atunci cand a descoperit ca trupul ei arata diferit fata de al altor fete, in timp ce era la ora de educatie fizica.

Surorii ei i s-a administrat obiectele fierbinti pe piept inca de la varsta de opt ani, dar profesorii nu si-au dat seama cand sora ei a renuntat la cursurile de sport. „Daca profesorul meu de educatie fizica ar fi stiut despre ce este vorba, as fi primit ajutorul de care aveam nevoie pentru a creste normal”, spune fata.

Citeste si Cum recunosti ca un copil este abuzat sexual?

O alta femeie care a vorbit in cadrul emisiunii de la BBC, povesteste ca este un abuz fizic care doare si te dezumanizeaza. „Nu mai esti om”, explica femeia.

Kiri Tunks, profesoara si activista in UK, este chemata in cadrul Uniunii Nationale pentru Educatie (engl. NEU) sa invete si sa observe care sunt semnele unor astfel de cazuri.

Parlamentarul britanic, Nicky Morgan, sugereaza ca problemele privind incetinirea cresterii sanilor „trebuie sa fie constientizata, comunicata si oprita”. Aceasta considera ca personalul didactic care lucreaza cu fete si femei tinere sa fie invatat sa recunoasca semnele unui proces atat de dur si sa le sfatuiasca pe victime cum sa actioneze sau ce atitudine sa ia, scrie BBC.

De asemenea, parlamentarul conservator precizeaza ca programa scolara trebuie actualizata sau verificata, astfel incat „diferitele practici ale abuzului sa iasa la lumina”.

Angie Marriott, fosta asistenta medicala in ginecologie care lucreaza, in prezent, la politia din Cheshire, spune ca aceste cazuri de abuz din UK sunt destul de ascunse pentru ca nu sunt suficient raportate de catre femei.

A descris aceasta actiune ca fiind o crima ascunsa si sensibila, iar femeile se tem sa vorbeasca despre asta pentru a nu fi excluse din comunitatea din care fac parte, anunta BBC.

Nicky Morgan, parlamentarul conservator, sustine ca abuzul fizic impotriva fetelor, cat si mutilarea organelor genitale feminine (Female genital mutilation, presc. FGM) trebuie oprite deoarece nu indeplinesc conditiile firesti pentru o educatie sexuala normala, predata in scoli.

Citeste si Peste 18.000 de nasteri la mame cu varsta sub 19 ani

Autor: Andreea Borcila