Trei copii mici au murit într-un incendiu din București. Mamei acestora i s-a deschis dosar pentru ucidere din culpă

Trei copii mici au murit marți dimineață într-un incendiu la o locuință din sectorul 5 din București. Este vorba despre trei frați de 2, 3 și șase ani. Cea care a sunat la urgență a fost mama lor, cărei i s-a deschis dosar pentru ucidere din culpă.

Apelul la pompieri a fost făcut în jurul orei 5:30, dar când au ajuns salvatorii au descoperit că nu mai puteau face deja nimic pentru copii. Din primele surse, mama este cea care a stins focul care a cuprins patul în care se aflau cei trei frați.

„Am fost solicitați să intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din strada Surduc, sectorul 5. Primele echipaje de intervenție ajunse la caz au constatat că incendiul era deja stins și că se manifestase la un pat. Au fost identificate 3 victime în camera respectivă, copii cu vârstele de 2, 3 și 6 ani”, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Pe pagina de Facebook IGSU pompierii și-au exprimat părerea de rău că nu au putut salva viața frățiorilor și au dorit să readucă în atenția publică importanţa supravegherii copiilor, precum şi necesitatea respectării principalelor reguli de apărare împotriva incendiilor la locuinţe.

Ajung la urechile noastre multe tragedii, dar intervenția din această dimineață ne-a rupt sufletul. Ce poate fi mai tragic de atât… trei frați, de 2, 3 și 6 ani, au fost găsiți intoxicați cu fum, în București. (…) IGSU face apel la părinți să manifeste prudență maximă în această perioadă și să respecte regulile de prevenire a incendiilor. (…)

  • Nu lăsaţi niciodată mijloacele de încălzire (sobele cu sau fără acumulare de căldură, radiatoarele electrice) în funcţiune sau nesupravegheate;
  • Nu utilizaţi mijloacele de încălzire cu defecţiuni sau deteriorate;
  • Nu apelaţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice sau cu gaze;
  • Curăţaţi şi verificaţi coşurile de fum, apelând doar la personal autorizat; aceste operaţiuni se recomandă a fi făcute de două ori pe an, obligatoriu înainte de începerea sezonului rece. Apelați la rude sau vecini atunci când sunteți nevoiți să părăsiți locuința, chiar și pentru o perioadă scurtă!” se arată în postare.

Mama locuia împreună cu copiii într-o locuință închiriată în sectorul 5 din Capitală, iar tatăl copiilor era plecat la muncă în Germania.

Trupurile copiilor au fost duse la INML, iar mamei i s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.