Tu stii care sunt noutatile lunii noiembrie la editura Cartea Copiilor?

Ultima luna de toamna vine cu cateva carti frumoase si interesante pentru copii. Afla aici care sunt noutatile lunii noiembrie la editura Cartea Copiilor.

Citeste si „Iepuraşul de catifea”, noua poveste a editurii Cartea Copiilor

Cartea „Dovleacul familiei Soricel” de Kazuo Iwamura

Kazuo Iwamura a publicat de-a lungul carierei sale zeci de titluri, in Japonia si in intreaga lume.

Printre cele mai iubite sunt cartile cu aventurile de zi cu zi ale familiei Soricel — carti despre universul cald, luminos si plin de iubire al copilariei si vietii de familie.

Dupa cele 3 carti din indragita serie (“Micul dejun cu familia Soricel, “O casa noua pentru familia Soricel”, “O zi de iarna cu familia Soricel”), traduse in limba romana, apare si cea de-a patra si se numeste „Dovleacul familiei Soricel”, scrisa de Kazuo Iwamura. 

Despre ce este cartea: Bunicul le ofera nepotilor o samanta de dovleac, pe care aceştia o planteaza cu dragoste. Au mare grija de mica planta care rasare, iar toamna culeg roadele muncii lor.

„Gandurile unei broscute” de Kazuo Iwamura

O alta noutate  este cartea „Gandurile unei broscute”, scrisa tot de Kazuo Iwamura.

Despre ce este cartea: copiii invata sa-si puna intrebari, de orice fel si oricat de simple, despre lumea din jur, intrebari care-i vor ajuta sa descopere puterea extraordinara a gandirii.

„Lupul cel Mare si Lupul cel Mic: Frunza care nu voia sa cada”, de Nadine Brun-Cosme si Olivier Tallec este cel de-al treilea volum din indragita serie „Lupul cel Mare si Lupul cel Mic”, tradus in premiera in limba romana.

 

Citeste si O nouă carte a lui Eric Carle la Cartea Copiilor

Despre ce este cartea: Undeva, acolo sus intr-un copac exista o mica frunza. Lupul cel Mic viseaza sa atinga si chiar sa manance aceasta frunza. De fapt, nu vrea nimic altceva decat acea frunza. Singura problema este ca micuta frunza refuza sa cada din copac.

Lupul cel Mare si Lupul cel Mic: Frunza care nu voia sa cada”, de Nadine Brun-Cosme si Olivier Tallec

Lupul cel Mare este dispus sa faca orice pentru a-l face pe Lupul cel Mic fericit, astfel ca, intr-o dimineata de iarna Lupul cel Mare spune ca se va urca in copac. La inceput, urcarea este lina, dar cu cat merge mai sus, cu atat este mai alunecoasa si periculoasa. Lupul cel Mic asteapta jos, intrebandu-se daca micuta lui frunza merita asemenea efort. Nu este usor sa urci pe varful unui copac acoperit de gheata. Daca se intampla ceva cu Lupul cel Mare?

Sursa foto: Editura Cartea Copiilor

 

 

Citeste si: Vrei sa-ti spun o poveste?