Un băiat de 14 ani s-a sinucis după ce a răspuns unei provocări online

Un băiat de 14 ani din Bistrița-Năsăud s-a sinucis după ce a răspuns unei provocări lansată pe o rețea de socializare. Copilul a fost găsit mort acasă, potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Bistriţa-Năsăud, Aurelia Dan, era singur la părinți, era elev în clasa a VIII-a la Scoala gimnazială nr 1 din municipiu și avea rezultate bune la învățătură. În urma anchetei, se pare că adolescentul a răspuns unei provocări lansată pe Tik Tok. A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

“Din păcate, am aflat şi noi în această dimineaţă, cu stupoare. Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală. Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des – acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă – este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok. Copil singur la părinţi, campion la dans sportiv, copil de 10, vesel, nu stare depresivă, nu probleme de comportament, deci nu a indicat comportamentul lui din ultima vreme niciun semn că ar avea vreo nevoie în acest sens. De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective”, a declarat reprezentantul inspectoratului școlar, potrivit Agerpres.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a anunţat că a cerut sprijinul Poliţiei pentru a demara de urgenţă o campanie de conştientizare, în rândul elevilor şi al părinţilor, asupra pericolelor care pândesc în mediul online.