Un băiat de 17 ani, bolnav de diabet, a murit infectat cu COVID-19

Un băiat de 17 ani, din Craiova, infectat cu COVID-19 a murit noaptea trecută, în urma unui stop cardio-respirator. Se pare că adolescentul suferea de diabet și era dependent de insulină, iar în aprilie a fost vaccinat și cu o doză de vaccin anti-COVID, produs de Pfizer.

Adolecentul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Craiova cu mijloace propii, potrivit reprezentanților UPU și era conștient, cu dispnee, stare general alterată și cu valori mari ale glicemiei. ”Aici a fost investigat paraclinic și imagistic, i s-a efectuat testul PCR pentru Sar-Cov2, a primit îngrijiri medicale de urgență, complexe și complete. Cu toate acestea, evoluția a fost una nefavorabilă, starea apcientului s-a agravat rapid, a fost intubate și ventilat mecanic” au declarat cei de la UPU, scrie mediafax.ro. Duminică a intrat în stop cardio-repirator, dar a fost resuscitat, apoi a intrat și luni în cardio-respirator, dar nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare.

Era elev în clasa a X-a de la Liceul de Arte Marin Sorescu din Craiova. Vestea despre decesul băiatului i-a șocat pe profesorii de la liceul unde învăța, care au spus că era un copil talentat și avea note excelente la școală.