Un baiat de 9 ani din Franta, nu a transferat virusul, chiar daca a intrat in contact cu 172 de persoane!

In ultimii ani, copiii au fost considerati „cei mai mari raspanditori” ai infectiilor comune si a gripei. Totusi, medicii sustin ca aceasta notiune ar putea sa nu se aplice noului coronavirus, potrivit noilor studii. De curand, cercetatorii au studiat cazul imprezionant a unui baiat de 9 ani din Franta. Iata rezultatele stabilite pana in prezent.

Un baiat de 9 ani din Franta, infectat cu Covid-19, nu a transferat noul coronavirus la altcineva, in ciuda faptului ca a intrat in contact alte 172 de persoane atunci cand era contagios, scrie Daily Mail. Copilul a carei identitate nu a fost facuta publica a facut parte dintr-un focar care a ajuns pe primele pagini a ziarelor internationale, in februarie.

Baietelul a fost infectat in timp ce se afla intr-o statiune din Alpii Elvetieni. De asemenea, copilul s-a dus la alte trei scoli de schi din estul Frantei, nestiind ca era infectat cu Covid-19 si intrand in contact cu alti oameni. Toti contactii lui au fost pusi in carantina, dupa confirmarea acestuia cu noul coronavirus, insa doar un alt copil a testat pozitiv. Niciunul dintre rudele sale nu au fost infectate.

Medicii au sugerat ca baiatul nu a fost cel care a transferat virusul celuilalt copil. Mai mult de atat, cercetatorii care au studiat cazul baiatul au concluzionat ca cei mici nu reprezinta o preocupare principala atunci cand vine vorba de modul de transmitere a noul coronavirus. Aceasta concluzie se diferentiaza puternic de alte virusuri precum racelile obisnuite, care de obicei sa raspandesc rapid printre copii. Unul dintre motive ar fi ca cei mici duc lipsa de igiena adecvata si intra in contact cu alti copii, care au la randul lor obiceiuri similare.

Medicii au subliniat ca cei cu varste sub 18 ani sunt in acelasi pericol de infectare cu Covid-19 ca orice alta categorie de varsta, in schimb nu vor prezenta simptome severe.