Un bebelus ar fi fost strivit in somn de tata. Copilul este in stare grava, tatal este acuzat de tentativa de omor.

Un bebelus din Galati se afla in stare grava la spital, dupa ce ar fi fost strivit in somn de tata. Barbatul sustine ca este vorba despre un accident petrecut in somn, dar politistii au ajuns la alta concluzie, fiind acuzat de tentativa de omor.

Incidentul a avut loc in urmacu o luna in comuna galateana Ghidigeni. Un bebelus a ajuns in stare gravala spital, avand leziuni craniene. Tatal copilului le-a spus anchetatorilor ca l-a strivit pe bebelus in somn, din greseala, dar cercetarile anchetatorilor i-a determinat sa deschida un dosar penal de tentative de omor.

Procurori din cadrul Parchetului de pe langaTribunalul Galati au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pe o perioadade 24 de ore, incepand cu data de 06.06.2021, a unui inculpat, pentru comiterea, in formaagravata, a tentativei la infractiunea de omor, prevazutade art. 32 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 188 alin. (1) din Codul penal, in referire la art. 199 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 77 lit. e) din Codul penal. Din materialul probator administrat in cauza  pana la acest moment al urmaririi penale, s-a retinut ca, in perioada 07.05-09.05.2021, inculpatul a aplicat lovituri cu mijloace contondente unui membru de familie, minor, si a cauzat un traumatism cranio-cerebral grav, cu hemoragie cerebrala– intraventriculara, interemisferic, hematom subdural bilateral, fracturi craniene biparietale si dehiscentasuturi coronalasi lambdoida, leziuni care au pus in primejdie viata acestuia”, au anuntat reprezentantii Parchetului de pe langaTribunalul Galati, potrivit mediafax.ro.

Copilul este in stare grava si a fost transferat de la Spitalul de Copii din Galati la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti.