Un copil de 10 ani este in stare grava la spital dupa ce a fost batut de tatal sau

Un copil de 10 ani din Galati a ajuns in stare grava la spital, dupa ce a fost batut cu brutalitate de tatal sau. Acesta a fost retinut initial de catre polisti, fiind acuzat de rele tratamente aplicate minorului si violenta domestica, dar apoi a fost eliberat, considerandu-se ca nu este un pericol public.

Politistii au aflat despre acest caz, dupa ce copilul a ajuns la Spitalul de Copii din Galati, cu leziuni pe tot corpul, inclusiv la cap si la fata, potrivit hotnews.ro.

In urma primelor cercetari s-a aflat ca parintii baiatului sunt divortati, iar mama a castigat custodia copilului, desi nu s-a implicat in cresterea lui. Persoana care avut grija de copil era bunica paterna, scrie Monitorul de Galati. Intr-un acces de furie, tatal i-ar fi interzis fiului sa mai aiba vreo legatura cu bunica, ceea ce l-a afectat mult pe copil.

„Situatia copilului e atent supravegheata de colegii de la Serviciul Abuz. Colegii mei pastreaza legatura cu bunica copilului, care reprezinta persoana de atasament pentru el. In paralel, s-au facut sesizari la Politie pentru rele tratamente aplicate minorului. Incercam sa reconstruim relatia copilului cu mama pentru ca parintii sunt divortati si din punct de vedere juridic copilul e incredintat mamei. Consideram ca bunicii paterni reprezinta un mediu sigur pe care ne putem baza in evolutia corecta a copilului”, a spus purtatorul de cuvânt al DGASPC Galati, Tania Calcan.

Cei de la Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului urmaresc cazul si ar putea incepe procedurile legale de decadere din drepturi parintesti a tatalui violent, nefiind prima data cand copilul este batut de el.