Un copil de 4 ani si-a salvat mama, dupa ce a sunat la Politie, folosind numarul scris pe masinuta lui de jucarie

Un copil de 4 ani din Anglia a reusit sa uimeasca pe toata lumea cu felul in care actionat intr-un moment de urgenta. Baiatul si-a salvat mama, dupa ce a sunat la Politie, folosind numarul de urgenta (n.a:999 in Anglia), scris pe masinuta lui de jucarie, potrivit BBC.

Charlotte Khan a povestit ulterior ca fiul ei, Essa, care a are probleme de vorbire, i-a folosit telefonul ca sa sune la politie si a reusit sa le spuna operatorilor “Mama cazut. Mama ajutor”.

Mama micutului spune ca “nu ar putea fi mandra” de copil, pentru ca tot el a fost cel care le-a dat cheile de la casa politistilor prin fanta cutiei postale, iar cei din urma l-au felicitat pentru “curajul de care a dat dovada si pentru gandire rapida”.

Femeia din Nottingham, in varsta de 25 de ani, care face crize non-epileptice a spus ca si-a pierdut constienta sambata la pranz, in timp ce sotul ei, Dilawer, era la serviciu.

“M-am lovit cu capul de acvariu. Urmatorul lucru pe care mi-l amintesc este ca am vazut 3-4 politisti care m-au trezit si mi-au povestit ce s-a intamplat” a explicat mama copilului. Politistii i-a spus ca atunci cand au intrat in casa, Essa le-a aratat masinuta de politie de jucarie pe care scria numarul de urgenta.

Potrivit celor relatate de mama, apelul de urgenta a durat 17 minute, iar operatorii au reusit sa descrifreze cateva cuvinte si au inteles ca e nevoie sa intervina. Politistii erau pregatiti sa sparga si usa daca nu raspundea nimeni, dar nu a fost nevoie, pentru ca Essa le-a oferit cheile prin fanta cutiei postale, dupa ce s-a uitat pe geam si s-a asigurat ca intr-adevar cei din fata usii casei erau in uniforme de politisti.

Dupa ce au intrat politistii in casa, a ajuns si echipa medicala.

„Nu credeam vreodata ca fiul meu de 4 ani o sa trebuiasca să sune la urgenta. Nu stiu ce s-ar fi intamplat daca nu suna la politie”, a spus mama copilului.