Un copil de patru ani, in coma, dupa anestezie la o clinica stomatologica

UPDATE: In prezent, copilul este in moarte cerebrala.

Un copil de patru ani este in coma, dupa ce i s-a facut anestezie generala la o clinica stomatologica din Pitesti. Imediat dupa ce a fost sedat, copilul a intrat in stop cardio-respirator, a fost resuscitat si a fost transportat la unul dintre spitalele din Bucuresti, unde se si afla in prezent. Starea baiatului este grava. Afla aici mai multe detalii.

Un caz socant s-a petrecut in cadrul unei clinici de stomatologie din Pitesti. Un baiat de patru ani si 8 luni a fost dus de parinti la cabinet pentru o interventie stomatologica. Potrivit protv.ro, in urma cu trei saptamani, la o consultatie, medicii le-au spus parintilor ca baietelul ar avea nevoie de interventie, in care sa-i fie tratate mai multe carii complicate, iar procedura ar fi fost dureroasa fara anestezie. Copilului i–ar fi fost administrata o doza prea mare de anestezic, ar fi fost tinut prea mult in cabinetul medicului dentist si ca a durat pana s-a sunat la 112. In prezent au fost deschise mai multe anchete pentru a cerceta cazul.

Conform celor spuse de la Directia de Sanatate Publica din Arges clinica respectiva nu avea aviz pentru anestezie generala.

In ceea ce priveste starea copilului, medicii sustin ca s-a instalat insuficienta multipla de organe, se afla la terapie intensiva, in cadrul Spitalului Grigore Alexandrescu din Bucuresit si ca se depun toate eforturile pentru a-l mentine in viata.