Un copil din Brașov care avea febră mare a făcut convulsie febrilă după ce i s-a administrat un medicament la spital

Un copil din Brașov, care avea febră mare a făcut convulsie febrilă după ce i s-a administrat un medicament la spital. Este vorba despre un copil de doar doi ani și cinci luni care a fost dus de către tatăl acestuia la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov după ce la Spitalul de Copii din Brașov i-a fost administrat un medicament pentru scăderea febrei, iar copilul a făcut convulsie febrilă în drum spre casă. Tatăl copilului este revoltat de comportamentul medicilor de la primul spital unde a fost cu copilul și susține că va merge ”pe toate căile legale ca să nu mai treacă nimeni prin calvarul ăsta”, potrivit www.brasovmetropolitan.ro.

Bărbatul spune că în 20 ianuarie, în jurul orei 19.00, s-a dus la Spitalul de Copii pentru că băiețelul lui avea febră de 40 de grade C, acolo a fost preluat chiar de la recepție, iar celor de la triaj care l-au verificat le arăta pe termometru că micuțul ar avea 37 grade C. A fost primit apoi de o doamnă doctor care i-a ascultat plămânii, i-a luat sânge din degețel, apoi i-a spus să aștepte o jumătate de oră pe hol. După jumătate de oră, doamna a ieșit și i-a dat tatălui o rețetă, spunându-i că e doar ceva viral ce are copilul.

” I-am spus: «doamnă, dar copilul meu frige. Cred că are febră 40». Răspunsul ei a fost: «dar ce, mă, tu ai termometru?». S-a enervat că i-am spus că frige copilul meu. A luat copilul înapoi. Și-a dat ochii peste cap. I-a luat temperatura, care trebuia să o facă de la bun început, că de asta am și venit la spital. Copilul meu avea febră mare. A văzut că are febră 40, i-a administrat un novocalmin. M-a întrebat dacă a mai luat vreodată. I-am spus că nu a luat niciodată medicamentul acesta. A spus că nu-i nicio problemă, pot să merg acasă”, a declarat părintele, potrivit sursei citate anterior.

Bărbatul a plecat spre casă, dar, când a parcat, a văzut că băiețelul nu reacționa și avea gura încleștată. Norocul meu este că locuiesc lângă Spitalul Judeţean şi am plecat direct la urgenţă, unde a fost resuscitat.” a mai spus tatăl acestuia.

Versiunea purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov este alta:

„I s-a luat o temperatură. S-a măsurat temperatura. În prima fază, nu avea, după care, fetele au constatat, totuși, că e cu temperatură și i-au pus un supozitor cu novocalmin. Copilul, după ce se pune supozitorul, părinții trebuie să aștepte o jumătate de oră să se termometrizeze din nou. Între timp, fetele mi-au spus că părinții au luat copilul și au dispărut. Și în clipa aia, sigur că probabil a ajuns acasă, copilul nu era bine. A făcut, se pare, o convulsie febrilă. Efectul medicamentului durează. Durează câteva minute, jumătate de oră, uneori chiar mai mult, timp în care probabil că a făcut o convulsie, părinții s-au speriat și au intrat cu el la Județean”, potrivit radiobrasovfm.ro.