Un invatator a corectat cuvantul „patinoar” cu „patinuar”. Ce crede ministrul Educatiei despre acest dascal

Un invatator din Iasi a corectat lucrarea unui elev din clasa a doua, care a scris „patinoar”, dascalul considerand ca varianta corecta este „patinuar”. Tatal copilului a postat fotografia lucrarii pe facebook si a devenit virala, „sa apuna pe vecie acest sUare intunecos cu tot cu patinUarele”. Ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu, a anuntat ca se impune evaluarea invatatorului care a corectat lucrarea elevului.

Citeste si Superfemei. Supermame. Povesti de viata

Parintele din Iasi se arata nemultumit de modul in care invatatorul de la Colegiul „Mihai Eminescu” a evaluat lucrarea copilului sau, din clasa a II-a, indicand cu rosu greseli inexistente, publicand un fragment din lucrarea copilului pe pagina sa de facebook. Astfel, invatatorul subliniaza cu cerneala rosie cuvantul impartit in silabe pentru a trece in alt rand „der-delus”, dar ii corecteaza si cuvantul „patinoar” cu „patinUar”.

„Iasi, 2019 – Colegiul Mihai Eminescu. David a ajuns acasa si s-a dus direct la dex-ul cel mare si greu (nu ala on-line), pe care-l rasfoim de multe ori, la partidele de Scrabble – m-a intrebat. Tati, eu unde am gresit, nu inteleg? Ce sa-i raspund, domnule invatator, de la clasa a II-a B? Am incercat totusi sa-mi lamuresc copilul, ca traim intr-o tara in care ne dorim si luptam zi de zi, „sa apuna pe vecie acest sUare intunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufunda, incet incet, intr-un neant”, a comentat Ionel Tarnoveski in fotografie postata pe facebook.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a spus ca dascalul trebuie trimis la evaluare.

,,Regret nespus ce s-a intamplat si o sa ma interesez ce cauta doamna aceea invatatoare sau ce o fi dansa care corecteaza scrisul corect al unui copil. M-a revoltat şi pe mine. M-a revoltat si pe mine, va marturisesc sincer. Nu am altceva de comentat”.

Intrebata ce ar putea face Ministerul Educatiei in acest caz, Ecaterina Andronescu a precizat: „Pai sa o trimitem pe doamna intr-un program de evaluare, da? Sa vedem daca mai poate ramane la catedra daca nu stie scrie corect romaneste sau nu. Acest lucru as vrea eu sa intreb si sa aflu si sa vad ce a facut directorul. Este ingrozitor de neplacut si pentru mine sa vad ca un profesor dintr-o scoala unde elevul se duce sa invete …Sper sa fie un caz singular”.

Vezi si Probleme de alimentatie la copii

Gabriela Sandulescu, directorul Colegiului „Mihai Eminescu” din Iasi, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca i s-a povestit, marti dimineata, despre acest caz, care a devenit viral pe Facebook, fara ca parintii elevului sa fi informat conducerea despre caz.

„Parintele nu a venit sa informeze scoala sub nicio forma. Deci nu am aflat de la parinti, ci am aflat de la altii, care au aflat si ei tot de la altii. Acum vom avea o discutie ca sa ne lamurim cu toata chestiunea, daca e adevarata, in ce context e. Nu stiu nimic sa va spun, pentru ca nici n-am apucat sa vedem textul. (…) Trebuie verificat. Se poate scrie orice, in orice context. Eu ce pot sa va spun daca nu am elementele de control. Discutam toata chestiunea si o sa putem sa dam un raspuns avizat”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Gabriela Sandulescu.

Potrivit acesteia, invatatorul de la clasa a II-a B are multi ani de experienta in invatamant si a refuzat sa faca public numele acestuia. Reprezentantii Colegiului „Mihai Eminescu” din Iasi nu au contactat parintii elevului, dar urmeaza sa formeze o comisie care sa verifice cazul.

Citeste si Mesajul unei mame catre Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei. Si raspunsul primit!

Sursa: Mediafax