Un liceu din Bucuresti primeste sprijin financiar pentru un spatiu de joaca

Un liceu din Bucuresti primeste sprijin financiar  pentru a amenaja un spatiu de joaca unde vor derula activitati de educatie non-formala, constand in jocuri prin care isi vor insusi cunostinte diverse. Proiectul ”E o joaca sa fii copil”, propus de Liceul Greco-Catolic ”Timotei Cipariu” in parteneriat cu Scoala Gimnaziala Speciala de Surzi nr. 1 si Asociatia Parintilor si Elevilor din Liceul Greco-Catolic ”Timotei Cipariu” Bucuresti – APEL, a fost selectat ca cel mai bun proiect depus in cadrul Programului IKEA ”Hai la joaca”.

Vezi si World Vision Romania: 230.000 de mese calde oferite copiilor si introducerea educatiei digitale la sate

Initiativa companiei suedeze a vizat sprijinirea acelor scoli din sectorul 1 al Capitalei care au propus cele mai bune solutii pentru educarea copiilor prin intermediul activitatilor care se concentreaza pe conceptul de joaca. Beneficiind de o finantare nerambursabila de 35 000 de lei din partea IKEA ROMANIA SA, Liceul ”Cipariu” va amenaja un spatiu de circa 80 de metri patrati in care elevii se vor bucura de activitati de educatie non-formala, constand in jocuri prin care isi vor insusi cunostinte diverse (de matematica, romana, fizica, geografie, chimie, limbi straine, lectii de comportament in societate etc.) cu ajutorul unor instrumente atractive si specifice varstei lor. Spatiul, denumit ”Tara lui Peter Pan”, va introduce copiii intr-o lume in care scoala si copilaria vor merge mana-n mana, astfel incat elevii sa nu simta povara studiului, ci sa-l perceapa ca pe o joaca ce le stimuleaza curiozitatea si spiritul creativ.

Cu ajutorul marionetelor, al obiectelor magnetice, instrumentelor de laborator pentru fizica, geografie si chimie, spatiul dotat astfel va avea infatisarea unui univers de poveste, asemenea celui imaginat de Peter Pan, personaj ce simbolizeaza copilul care incearca sa ramana in lumea copilariei, refuzand sa se maturizeze. In acest mod, ne dorim ca elevii liceului sa se simta literalmente cuceriti de spatiul de educatie creat special pentru ei, astfel incat sa-si doreasca sa petreaca in acest univers cat mai mult timp posibil.

Vezi si Scandal la un liceu. O eleva a ramas insarcinata cu profesorul de religie

Pe langa spatiul de educatie prin joaca ce va fi amenajat in incinta liceului, proiectul are si o multitudine de activitati care se vor derula pana la inceputul anului viitor si care au rolul educarii copiilor in aspecte ale vietii care le vor fi utile atat acum, cat si cand vor deveni adulti: notiuni de alimentatie sanatoasa si protectia mediului. Astfel, elevii de la liceu si de la scoala de surzi vor face echipa si vor deveni pentru o zi bucatari si ospatari, vor pregati o cina delicoasa pentru colegii lor si vor invata impreuna cum se mananca sanatos si care este comportamentul corect in timpul mesei. De asemenea, elevii celor doua unitati de invatamant vor crea impreuna in proximitate un miniparc dendrologic pe un spatiu pus la dispozitie de Administratia Domeniului Public al Sectorului 1. Copaci vor fi plantati si in incinta celor doua unitati de invatamant.

Citeste si Elevii au cerut subiectele la Evaluarea Nationala ministrului Ecaterina Andronescu