Un senegalez a incendiat un autobuz scolar

Un senegalez care a incendiat un autobuz scolar a fost pus sub acuzare pentru terorism. Individul a dat foc unui autobuz scolar in nordul Italiei si a fost inculpat pentru rapire, tentativa de ucidere in masa si terorism, au anuntat autoritatile, precizand ca nu exista indicii ca suspectul ar fi avut vreo legatura cu Stat Islamic sau alte grupari extremiste. Barbatul in varsta de 47 de ani, cetatean italian, a oprit autobuzul scolar pe care il conducea, a dat jos 51 de elevi cu varste intre 11 si 14 ani si doi adulti si a incendiat vehiculul.

Citeste si Autobuze care transporta copiii la scoala, si in Ploiesti

Barbatul voia sa „pedepseasca Europa pentru politicile privind imigranti, inacceptabile in opinia lui,” si in semn de protest fata de moartea a mii de imigranti in Marea Mediterana, a declarat procurorul antiterorist Alberto Nobili, informeaza site-ul agentiei Dpa.

Potrivit unui copil aflat la bordul autocarului, barbatul le-a spus ca voia se razbune pentru moartea celor trei fiice ale sale, care s-au inecat in timpul traversarii Marii Mediterane spre Italia.

Nobili a comunicat ca suspectul, care a postat o inregistrare pe YouTube in care anunta atacul, pare sa fi actionat singur, fara sa aiba legaturi cu reteaua terorista Stat Islamic ori alte organizatii extremiste.

„Vreau sa se termine cu oamenii morti in Marea Mediterana”, a strigat soferul autobuzului in timp ce a incendiat vehiculul in zona San Donato Milanese, la periferia orasului Milano, relateaza site-ul cotidianului La Repubblica.

Cel putin 12 copii si doi adulti au fost transportati la spital din cauza unor forme usoare de intoxicare cu fum.

Conform unor surse din cadrul serviciilor de securitate italiene, soferul se numeste Ousseynou S., este originar din Senegal, a primit cetatenie italiana in 2004 si are antecedente penale pentru conducerea unui vehicul in stare de ebrietate si pentru agresarea unui minor. In autobuz se aflau elevi ai unei scoli generale de la periferia orasului Milano.

Unul dintre elevi a sunat la carabinieri, iar soferul autobuzului a fost retinut. Vehiculul a ars in totalitate.

Citeste si Meditatii gratuite pentru 200 de elevi care sustin Bacalaureatul, la Universitatea din Ploiesti

Sursa: Mediafax