Un spital pentru copii va fi construit la Cluj

Un spital de tip monobloc, pentru copii, care va avea 700 de paturi, va fi construit de Consiliul Judetean Cluj, pe un teren de 7 hectare situat in zona Borhanci din Cluj-Napoca. Actualul spital unde sunt tratati copiii functioneaza in 14 cladiri diferite.

Vezi si Jucarie pentru bebelusi retrasa de la vanzare

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat intr-o conferinta de presa ca spera ca viitorul spital sa fie finalizat in termen de doi ani de la semnarea contractului de executie.

,,Spitalul de Copii Cluj-Napoca este unul regional, in conditiile in care 60% dintre pacienti provin din alte judete, si isi desfasoara activitatea in 14 cladiri diferite. Am cautat un teren pentru construirea unui spital monobloc, am verificat mai multe amplasamente si am identificat unul de 7 hectare, situat in zona Borhanci din Cluj-Napoca. Acesta este cel mai bun teren, agreat si de conducerea spitalului si de DSP. Terenul este situat in apropierea viitoarei centuri metropolitane si apartine Primariei Cluj-Napoca, iar in perioada urmatoare urmeaza sa il primim cu titlu gratuit. Astfel, am decis sa construim din fonduri proprii ale CJ Cluj acest spitalul monobloc cu 700 de paturi, fata de 480 cate sunt in prezent. Sper ca pana la sfarsitul anului sa finalizam studiul de fezabilitate, proiectul tehnic si sa incepem licitatia de construire si estimez ca lucrarile vor dura doi ani de la semnarea contractului de executie”, a spus Tise.

Potrivit acestuia, viitorul spital monobloc pentru copii va avea heliport si aparatura medicala de ultima generatie.

Tise a precizat ca un cost al constructiei va fi dat de studiul de fezabilitate, dar a estimat ca investitia ar putea fi cuprinsa intre si 8-10 milioane de euro.

CJ Cluj va decide, ulterior, ce se va intampla cu actualele cladiri ale Spitalului de Copii Cluj-Napoca.

Citeste si Viata cu doi copii mici: metode de ,,supravietuire”

Sursa: Mediafax