Viata de militar SMURD:“Tati, ai grija de tine, sa nu vii bolnav acasa”

Atunci cand stam in casa si consideram ca ne este dificil, sa ne gandim si la acei care sunt in prima linie, departe de familii, expusi in plina pandemie de Covid-19. Astazi iti prezentam o zi din viata de militar SMURD. Cum ar fi sa te sune copilul noaptea si sa-ti spuna plangand: “Tati, ai grija de tine, sa nu vii bolnav acasa”….?

Ii vezi zilnic pe strada, la interventii. Dar te-ai gandit vreodata cum arata o zi de munca pentru militarii SMURD, acum, in plina epidemie de coronavirus?

El este Cristian. De 14 ani, lucreaza ca specialist in cadrul SMURD. Face parte din echipajele din prima linie, adica cele care raspund la cazurile suspecte sau confirmate de coronavirus.

,,Noi suntem pregatiti sa executam misiunile asa cum trebuie.Si e vorba de misiuni grele, solicitante. Cu toate acestea, oboseala acumulata e nimic fata de dorul de familie.”

,,Am fost sunat de catre fetita mea la ora 1 noaptea plangand in hohote si spunea „tati, ai grija de tine, sa nu vii bolnav acasa.” cam acesta este impactul emotional. Toti ne gandim sa ne protejam cat mai bine, incercam sa ne executam misiunile in conditii foarte bune sa ne ducem si in siguranta acasa.”

Dupa fiecare misiune, militarii SMURD se intorc la baza pentru decontaminare. Fiecare procedura dureaza o ora si jumatate.

In Bucuresti, avem 6 autospeciale care intervin la cazurile de coronavirus, iar in tara sunt in total peste 40 de astfel de echipaje. Ei sunt eroii nostri din prima linie in lupta cu coronavirusul. Dar sa stii ca fiecare dintre noi poate ajuta.

,,Va rugam sa stati in casa pentru a evita raspandirea acestui virus.”

Sursa: Mediafax