17 super-alimente care vor creste productia de lapte matern

Una dintre cele mai bune metode de a creste productia de lapte matern este atunci cand il hranesti pe cel mic. Hranirea regulata la san este mult mai eficienta decat oricare alta metoda de a stimula laptele matern. Alimentele care pot influenta productia laptelui matern sunt cartoful, mango, banana, menta si varza. Daca esti o mama vegana, gaseste o solutie potrivita pentru tine, astfel incat nici tu, dar nici bebelusul tau sa nu pierdeti din vedere aportul de vitamine si minerale necesare organismului vostru.

Recomandarea ar fi sa alaptezi bebelusul cat mai mult posibil pentru stimularea lactatiei. Potrivit Mom Junction, exista si alimente care ajuta la stimularea lactatiei, cum ar fi:

Semintele de fenicul – contin fibre dietetice; sunt o sursa buna de vitamine. Le poti adauga in ceai sau intr-un bol cu lapte pentru a le consuma. O alta varianta este aceea in care mananci cateva seminte de fenicul pentru o mai buna prospetime a respiratiei gurii.

Citeste si 10 alimente pentru stimularea lactatiei

Semintele de schinduf – Schinduful este o planta ierboasa, intalnita mai ales in judetele Constanta si Braila. Semintele de schinduf se pot gasi la magazinele specializate si se folosesc dupa ce se rasnesc, pana se va obtine o pulbere. Rasnirea se va face cu zece minute inainte de utilizarea schindufului pentru ca substantele active sa ramana intacte, scrie Ziarul de Iasi. Le poti bea impreuna cu lapte sau le poti consuma impreuna cu orezul.

Papaya necopt

Acest fruct este utilizat ca un sedativ natural care te va ajuta sa te relaxezi mai bine. Poti pune bucati de papaya in salata, de pilda.

Frunzele de sfecla  contin fier, calciu si acid folic, asemenea spanacului. Poti include aceste frunze in supa de la ora pranzului. Aminteste-ti ca spanacul, consumat in cantitatea exagerata, poate cauza diareea la bebelus.

Usturoiul

Este considerat cel mai bun aliment pentru stimularea lactatiei. Totodata consumul de usturoi ajuta la prevenirea oricaror tipuri de cancer.

Semintele de susan negru sunt o sursa bogata de calciu. Le poti consuma cu lapte, zahar sau migdale. Nu uita ca trebuie sa le consumi in cantitate moderata.

Apa previne deshidratarea si reinlocuieste lichidul eliminat in timpul lactatiei. Poti bea un pahar cu apa chiar si inainte de a-ti hrani bebelusul.

Sparanghelul contine fibre alimentare; este o sursa buna de vitamina A si K. Poti toca sparanghelul si il poti consuma cu lapte.

Orezul brun sprijina stimularea lactatiei si ofera o stare de energie mai mare. Se va gati la fel ca in cazul orezului simplu.

Citeste si Alaptez, dar produc prea mult lapte. Ce fac?

Somonul  este o sursa eficienta de acizi grasi esentiali si Omega 3. Opteaza pentru somonul fiert, la abur, sau la gratar.

Frunze de busuioc

Acestea sunt o sursa buna de antioxidanti. Au un efect calmant si vor sprijini imunitatea micutului tau. Pune cateva frunze de busuioc in ceai sau le poti lasa intr-un bol cu apa fierbinte, iar in fiecare dimineata o poti consuma.

Cartoful dulce este o sursa buna de potasiu si totodata ajuta in lupta cu oboseala. Contine vitamina C si complexul de vitamina B. Poti opta pentru un smoothie dintr-un mar si un cartof dulce copt.

Migdalele sunt bogate in Omega 3 si in vitamina E. Poti opta pentru consumul lor impreuna cu laptele sau cu fulgii de ovaz.

Nautul este o sursa bogata de calciu; are complexul de vitamina B si este o sursa buna de fibre. Le poti pune la inmuiat cu o seara inainte si le poti consuma, a doua zi, intr-o salata.

Semintele de mac au proprietati sedative si, astfel, te pot relaxa si calma. Nu uita sa le consumi intr-o cantitate mica, adaugandu-le, de exemplu, in budinci sau in terciuri.

Laptele de vaca contine calciu si acizi grasi esentiali. Poti introduce doua-trei pahare cu lapte in alimentatia ta.

Uleiurile si grasimile, in cantitati minime, sunt si ele o parte esentiala in stimularea lactatiei. De altfel, ajuta la absorbtia de vitamine si minerale, prezente in alte alimente pe care le mananci, mai precizeaza Mom Junction.

Citeste si Pompa de san: oare cum ma imprietenesc cu ea?

Autor: Andreea Borcila