5 sfaturi pentru proaspetele mame de la consultanti in lactatie

Alaptezi sau te pregatesti sa alaptezi? Atunci aceste informatii vor fi utile pentru tine! Iata 5 sfaturi pentru proaspetele mame de la consultanti in lactatie.

Citeste si: Aceasta presiune exagerata de a alapta bebelusul este daunatoare pentru sanatatea mentala a mamei

  1. Alapteaza cat mai des, dar si cat mai curand poti dupa nastere.

Acesta este unul dintre cele mai importante sfaturi pentru o mama care isi doreste sa alapteze, sa-si creasca  sis a-si mentina productia de lapte, scrie monther.ly. De aceea, alapteaza, draga mama, alapteaza imediat dupa nastere si cat mai des! Uita de program, pentru ca un nou-nascut nu are nevoie de program de alaptare. “Job”-ul unui nou-nascut este sa pape, sa doarma, sa “umple” scutecul si sa se cuibareasca in bratele tale. “Job”-ul unei proaspete mamei este sa-si ingrijeasca bebelusul si neaparat sa-si acorde timp sa se recupereze si ea, sa se ingrijeasca.

  1. Cauta suport din partea altor persoane.

Daca alaptezi sau intentionezi sa alaptezi, inconjoara-te de persoane care iti sustin demersul: fie care alapteaza, care au alaptat, care iti pot oferi sfaturi, cuvinte incurajatoare, sprijin, un consilier in lactatie, un mic “club” al mamelor care alapteaza etc.

Citeste si: Sa alaptezi, uneori, poate fi foarte dificil. Si dureros.

  1. Intreaba, ori de cate ori e ceva neclar

Toata lumea spune ca este un lucru atat de firesc sa alaptezi, cu toate acestea, dese ori se intampla sa intelegem ca trebuie sa te pregatesti serios pentru ca totul sa fie “atat de firesc”. Mama trebuie sa invete cum este cu alaptatul, dar si bebelusul cum sa manance de la san.

O idee in acest sens este sa-ti programezi macar o intalnire cu un consilier de alaptare si sa nu-ti fie frica sau incomod sa intrebi orice nelamurire ai, pentru ca nu vei fi nici prima si nici ultima mama care intreaba toate acele lucruri.

  1. Pompa de san te poate ajuta, dar trebuie sa inveti cum functioneaza lucrurile si in cazul acesta. Spre exemplu, este important ca pompa aleasa sa se ataseze cat mai firesc si la mamelonul mamei, iar in cazul pompei electrice, sa se poata ajusta nivelul de viteza si forta a suctiunii/ extragerii laptelui matern.

Citeste aici mai multe:Pompa de san: oare cum ma imprietenesc cu ea?

  1. Ai incredere in acest proces, in corpul tau, in bebelusul tau.

Societatea are mult prea multe asteptari si cerinte, iar toate acetea te pot stresa si-ti pot ingreuna tot procesul de alaptare. Relaxeaza-te, ai mai multa incredere in propria intuitie, in propriul corp. Si filtreaza mai bine informatiile pe care le primesti de la ceilalti. Toata lumea are o opinie, iar aceasta poate fi diferita de ceea ce iti doresti, de felul in care esti tu sau bebelusul tau.