Cu bebelusul la piscina. Ce trebuie sa stii?

In zilele calduroase de vara, bazinele cu apa par a fi alegerea potrivita pentru ca bebelusii sa se racoreasca sau sa se distreze. De fapt, piscinele pot fi usor contaminate cu bacterii care cauzeaza boala diareica, ceea ce poate fi daunator pentru un bebelus. De altfel, temperatura apei din bazin trebuie sa corespunda nevoilor bebelusului. Vezi in urmatorul material ce recomanda specialistii atunci cand mergi cu bebelusul la piscina.

„Pentru sugarii mai mici de doua luni de viata suntem destul de ingrijorati cu privire la sistemul lor imunitar si cat de vulnerabili pot fi acestia in fata bolilor. Prin urmare, recomand parintilor sa nu-si duca sugarii sa inoate in piscina, lacuri, ocean, mare si altele”, a precizat medicul pediatru Howard Reinstein, purtatorul de cuvant al Academiei Americane de Pediatrie (AAP), potrivit Baby Center.

Citeste si Bebelusii pot inota inca de la patru luni

De retinut este faptul ca temperatura corpului la bebelusi se poate schimba foarte repede. Acestia nu stiu inca cum sa-si regleze temperatura corpului pana la varsta de un an, asadar asigura-te ca temperatura apei este potrivita bebelusului tau. Chiar daca pentru tine, parintele, ti se pare ca apa este calda, pentru bebelus apa poate fi prea rece.

Pentru ca cel mic sa se simta confortabil, temperatura apei de la piscina ar trebui sa aiba intre 29,4 si 30,5 grade Celsius, potrivit purtatorului de cuvant al AAP. De asemenea, o temperatura a apei prea mare poate fi daunatoare bebelusului. Apa din centrele de spa, dar si cea de la piscina, care trece de 38 de grade Celsius, nu este recomandata copiilor sub varsta de trei ani. Copiii mici se pot supraincalzi mai repede decat in cazul adultilor, iar o temperatura mare a apei poate cauza copilului ceea ce se numeste tahicardie sau alte probleme de sanatate.

Cursurile de inot pentru bebelusi au, de obicei, temperatura apei de 32 grade Celsius, fiind potrivita pentru acestia. In general, cel mai bine este sa se astepte pana cand bebelusul are doua luni de viata pentru a putea invata sa inoate. Lectiile de inot pentru bebelusi incep in jurul celor sase luni de viata, conform Pregnancy Birth&Baby.

Citeste si 4 sfaturi pentru a merge cu bebelusul la plaja

Scutecele pentru inot joaca un rol important pentru bebelusi. Scutecele traditionale sunt mai putin eficiente cand vine vorba despre prevenirea contaminarii apei de la piscina cu materie fecala. Atunci cand se intampla astfel de incidente, recomandarea este ca toata lumea din bazin sa iasa din apa, scrie Arrowhead Health Centers.

AAP recomanda ca parintele sa sustina mereu bebelusul sau copilul mic, prin „supraveghere fizica”. Asta inseamna ca adultul trebuie sa-si mentina bratul, in permanenta, asupra bebelusului si toddler-ului, indiferent daca acestia se afla in apa sau langa piscina.

Ca parinte, nu alege sa fii intr-un bazin foarte adanc, deoarece vei avea nevoie de echilibru atunci cand te afli cu bebelusul in apa. Odata ce copilul a invatat sa mearga, sfatuieste-l sa nu alerge niciodata pe langa bazinul de inot. Nu te baza pe simplul fapt ca aripioarele de inot sunt indeajuns pentru copilul mic. Mereu va fi nevoie de supravegherea ta.

Citeste si Iata de ce este bine sa-ti duci copilul la mare

Autor: Andreea Borcila