De ce este important ca bebelusul tau sa poarte scutec pentru inot?

Scutecele pentru inot sunt special concepute pentru balaceala, asta insemnand ca sunt destinate doar pentru apa din piscina sau din mare. De ce este important ca bebelusul sa poarte scutec pentru inot atunci cand va merge in vacanta cu tine?

Centrele pentru Controlul si Preventia Bolilor din SUA (CDC) recomanda ca toate locurile publice pentru inot sa aiba in vedere ca bebelusii si toddlerii sa poarte scutece pentru inot. Motivele sunt urmatoarele, si anume:

  • Previn incidentele in apa, cum ar fi materiile fecale;
  • Incetinesc ritmul de inmultire a contaminarii din apa cu materia fecala;
  • Previn inmultirea bacteriei E. coli;
  • Infectia cauzata de bacterie poate fi daunatoare pentru cei care se afla in interiorul si pe marginea bazinului de inot.

Parintii prefera sa foloseasca scutece pentru inot, inlocuindu-le pe cele traditionale din simplul fapt ca sunt mai usor de folosit intr-o zi la piscina, au diferite marimi si asigura protectie atat bebelusului, cat si celor din jurul sau, potrivit Swim Outlet.

Citeste si 4 sfaturi pentru a merge cu bebelusul la plaja

Diferente intre scutecele pentru inot si cele traditionale

Scutecele pentru inot absorb un minimum de apa, sunt usor de pus si de dat jos in timp ce sunt umede si au un design dragut pentru cei mici.

Scutecele traditionale sunt inconfortabile atunci cand se umezesc, nu au calitate de absorbtie a apei, dar mai ales, nu retin urina sau materia fecala odata ce incidentul s-a intamplat in apa!

Tipuri de scutece pentru inot

Exista scutece pentru inot pe care sa le folosesti doar o singura data si cele care pot fi reutilizabile. Ambele tipuri de scutece pentru inot sunt alternative bune, asadar iata care sunt avantajele si dezavantajele acestor produse:

Scutecele propriu-zise trebuie sa fie schimbate imediat dupa ce bebelusul sau toddlerul si-a facut nevoile. De asemenea, trebuie schimbate cat mai departe de bazinul cu apa pentru a se evita contaminarea celorlalti. Odata ce au fost schimbate, nu se mai pot curata si purta!

Citeste si Bebelusul si vremea caniculara: ce trebuie sa stii

Scutecele reutilizabile au nevoie sa fie curatate imediat dupa ce s-au murdarit si trebuie facuta aceasta operatiune cat mai departe posibil de bazinul cu apa. Avantajul este ca se pot purta, din nou, dupa ce au fost pe deplin curatate. Design-ul prietenos si colorat le va placea bebelusilor si toddlerilor.

Te poti inteba daca scutecul pentru inot nu absoarbe urina, de ce ti-ar mai fi de folos? Motivul este unul simplu, si anume ca mentine materia fecala. Contaminarea cu materia fecala este o problema majora in spatii destinate inotului. Exista riscul ca piscinele publice sa fie inchise pentru cateva zile sau chiar pentru cateva saptamani pana cand bazinul cu apa se va dezinfecta, scrie Baby Advisor.

In cazul sugarilor, este important sa inceapa sa poarte scutece pentru inot atunci cand vor trece la diversificarea alimentatiei, adica la alimente solide deoarece scutecul pentru inot nu mentine lichidul, deci nu mentine nici diareea.

Pe care dintre tipurile de scutece pentru inot le poti alege?

De exemplu, pentru inotul ocazional sunt potrivite scutecele folosite doar o data, in timp ce pentru inotul frecvent poti opta pentru scutecele reutilizabile.

Intr-un studiu in 2012, CDC a descoperit ca 58% dintre piscinele publice erau contaminate cu bacteria E. coli din cauza materiei fecale.

Citeste si Bebelusii pot inota inca de la patru luni

Autor: Andreea Borcila