Ce trebuie sa stii despre copiii nascuti primavara, mai ales in aprilie?

Studiile arata ca acesti copii nascuti primavara se pot bucura de cateva beneficii in viata. Cercetarile arata ca perioada in care se nasc copiii este importanta. Prin urmare, vezi sase motive pentru care micutii nascuti in aprilie sunt speciali.

Un studiu aparut in Jurnalul „Sleep Research Society” al Universitatii Oxford arata ca persoanele care au zilele de nastere atat in primavara, cat si in vara au tendinta sa mearga la somn mai tarziu decat cei care s-au nascut toamna sau iarna. Prin urmare, micutul tau pare sa creasca ca o bufnita de noapte, scrie Mother.

Studiul a fost efectuat pe 5.720 studenti italieni si francezi, dintre care 3.877 de fete si 1.843 baieti, cu varsta cuprinsa intre 20 si 26 de ani. Se pare ca femeile au preferat sa mearga la somn mult mai devreme si sa doarma mult mai mult, in comparatie cu baietii, indiferent de data de nastere si de nationalitate. Cei nascuti primavara si vara au mers la somn mult mai tarziu fata de cei care s-au nascut toamna sau iarna. Nationalitatea a afectat semnificativ parametrii de somn luati in calcul, cu exceptia duratei somnului. Insa cercetatorii studiului sugereaza ca ar fi nevoie si de alte contexte, precum factorii genetici sau factorii de mediu, deoarece efectele perioadei de nastere si preferintele somnului sunt semnificative, dar semnificatia lor este intr-o cantitate mica.

Citeste si Alergiile respiratorii, afectiuni frecvente primavara

Cei nascuti in aprilie tind sa aiba o atitudine pozitiva

Un studiu al Universitatii din Ungaria, publicat in Biblioteca Nationala de Medicina a SUA (2014) a gasit ca bebelusii nascuti in martie, aprilie si mai tind sa aiba o atitudine pozitiva in viata. O persoana cu hipertimie este, in general, optimista si pozitiva. Pe de alta parte, hipertimia inseamna o crestere exagerata a bunei dispozitii fiind caracteristica starilor maniacale. In general, copilul nascut in aprilie poate avea o fire optimista, mai ales daca traiti in locuri cu veri uscate si ierni reci, asa cum este Ungaria sau cum sunt alte tari nordice.

Copiii invata abilitati de lider foarte devreme

Un studiu al Scolii de Business de la Universitatea British Columbia, SUA, arata ca bebelusii nascuti in martie si aprilie tind sa devina, mai tarziu in viata, lideri in corporatii mari, comparativ cu cei nascuti vara. Cercetatorii au analizat zilele de nastere a 375 de corporatisti luandu-se perioada cuprinsa intre 1992 si 2009. Cei care sunt nascuti in martie si aprilie merg la scoala intr-o clasa cu cei de varsta lor. Insa diferenta consta in luni, iar cei nascuti in martie si aprilie sunt mai mari decat cei nascuti vara: „Copiii mai mari decat ceilalti colegi din clasa tind sa dea tot ce e mai bun. Succesul de timpuriu poate fi de ajutor, mai departe, pe parcursul vietii”, spun cercetatorii.

Citeste si Cum se manifesta rinita alergica si astmul la copii

Copiii au un risc redus de a face astm

Un studiu al Jurnalului Medical de Sanatate si Biomedicina al Universitatii Oxford (2015) sugereaza ca bebelusii nascuti primavara au un risc scazut de a dezvolta aceasta problema. Motivul ar fi ca, in aceasta perioada, acarienii (paraziti) sunt mult mai predominanti decat in alta perioada a anului, iar bebelusii expusi inca din primele doua luni de viata pot dezvolta o imunitate mult mai puternica.

Ei pot avea un risc redus de a avea ADHD

Acelasi studiu (2015) noteaza ca Tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie (ADHD) poate aparea, in general, la copii nascuti in a doua parte a anului.

Copiii ar trebui sa poarte ochelari de soara inca de timpuriu

Exista riscul mai mare de aparitie a melanomului sau cancerului de piele, in perioada adulta. Asigura-te ca cel mic este protejat importiva razelor puternice ale soarelui.

Cum sunt copiii nascuti in aprilie? „Sunt foarte entuziasti si nu se tem sa riste. Vor incepe tot timpul ceva nou. Trebuie, insa, invatati sa si termine ce au inceput. Nu stau locului o clipa, isi exprima foarte repede sentimentele, indiferent ca sunt furiosi sau incantati. Orice sport de competitie este ideal pentru ei. Daca nu sunt supravegheati, vor fi cocotati in cel mai apropiat copac sau pe acoperis. Sunt incapatanati, vorbareti, concentrati pe detalii, loiali, increzatori, pozitivi, generosi. Au o memorie excelenta si sunt isteti, curiosi, intelegatori, dar si inveselesc orice atmosfera”, scrie Sfatul Parintilor.

Citeste si Plante de primavara pentru fortificarea organismului copilului

Autor: Andreea Borcila