Unul dintre cei mai promitatori tineri fotbalisti, la numai 14 ani, a semnat un contract urias cu Nike

Youssoufa Moukoko, in varsta de 14 ani este unul dintre cei mai promitatori tineri fotbalisti. El a semnat un contract urias cu Nike si urmeaza sa incaseze o suma colosala de bani.

Vezi si Echipa de fotbal SOS Satele Copiilor, primul meci cu jucatori recunoscuti

Potrivit Bild, Moukoko a primit un milion de euro la semnatura de la producatorul american de echipament, iar intelegerea prevede bonusuri totale in valoare de 10 milioane de euro.

Youssoufa Moukoko s-a nascut in Camerun, pe 20 noiembrie 2014, dar s-a mutat in Germania in anul 2014, impreuna cu tatal sau. Tanarul camerunez s-a legitimat la St. Pauli, care ulterior l-a trimis sa joace pentru echipa sub 15 ani. S-a impus imediat si a reusit 21 de goluri in 12 meciuri. Ulterior, a fost transferat de Borussia Dortmund.

Desi are doar 14 ani, Moukoko joaca deja la echipa U17 a Borussiei, infrutand etapa de etapa jucatori cu trei ani mai mari decat el. Cifrele sale sunt fabuloase, reusind 40 de goluri in cele 28 de jocuri disputate in stagiunea precedenta. In acest sezon, varful de atac a punctat de 36 de ori in cele 21 de meciuri.

Prestatiile sale extraordinare i-au adus convocarea la nationala U16 a Germaniei, in 2017, cand nu implinise inca 13 ani. Youssoufa a marcat de trei ori in cele patru jocuri disputate pentru echipa nationala.

Citeste si Doi copii din Romania participa la programul international „Fotbal pentru Prietenie”

Sursa: Mediafax