Iata ce spun alti parinti despre experientele copiilor lor cu varicela

Febra, oboseala, stare generala de apatie, lipsa poftei de mancare, dureri de cap si gat, apar vezicule cu lichid? Are copilul aceste simptome? Atunci a facut varicela. Citeste aici ce spun alti parinti despre experientele copiilor lor cu varicela.

Citeste si Bolile copilariei- ce trebuie sa stii despre ele

  1. „Incepe panica”.

Odata ce copilul tau a fost expus la virusul varicelo-zosterian sau ai auzit ca un copil din cercul lui de prieteni sau din grupa de la gradinita are simptomele varicelei, incepi sa cauti asiduu pe internet tot felul de informatii si astepti sa vezi simptome la copilul tau… din ora in ora. Dar stiai ca perioada de incubatie este undeva intre 10 si 20 de zile? Fara panica, mami, daca este sa ia si el, veti depasi impreuna perioada.

  1. „Ai parte de tot felul de reactii neasteptate”. Ii preintampini pe cei de la locul de joaca, de faptul ca in grupa de la gradinita copilului exista un caz de varicela si descoperi ca, brusc, parintii isi cam iau copiii de langa al tau, scrie metro.co.k.
  2.  „Veti fi izolati”. Stai inchisa in casa impreuna cu copilul plin de bubite de la varicela… timp de aproximativ 2 saptamani.

Habar n-aveai ca e atat de dificil sa gasesti jocuri noi si noi pentru un copil care este plictisit si nu are voie sa se scarpine!

  1. „Inceputul este chiar usor”. Prima si a doua zi de “basicute de la varicela” nu sunt chiar de grele atat cum spun ceilalti. A treia si a patra zi de varicela sunt ingrozitoare!
  2. „Traiasca inghetata!”. Copilul a fost fericit cand i-am spus ca daca nu-si scarpina acele basicute, ii ofer inghetata!
  3. „Orice impotriva mancarimii!”. Am fost la farmacie si am luat tot ce se putea pentru a-i ameliora senzatia de mancarime pe care o are copilul!
  4. „Invazia basicutelor!” Nu-ti vine sa crezi pe unde au putut sa apara basicutele! Pe cap, prin par, pe pleoape, printre degete, in interiorul urechii etc.
  5. „Te transformi intr-un  parinte permisiv!” Uiti pentru cateva zile bune de toate regulile de parenting pe care le aveai inainte de aparitia eruptiei cutanate, doar sa-l ajuti sa se simta mai bine (si biscuiti, si ciocolata, accepti sa-l lasi un pic si pe tableta. Si va uitati la desene animate impreuna).

Citeste si Cat timp tii copilul acasa, in functie de ce boala a copilariei are

Autor: Inga Stoian