Cum sa pregatesti o seara de cinema chiar in curtea casei

Zilele de vara sunt cele mai frumoase. Este cald, poti manca inghetata si poti purta hainute lejere. Daca nu ai niciun plan in weekend, ce ai spune de o seara de film chiar la tine in curte? Copiii vor fi entuziasmati de o seara in aer liber si de standurile cu gustari si sucuri preparate acasa. Vezi in materialul urmator care sunt pasii pentru a pregati o seara de film de neuitat!

Ai nevoie de un ecran pentru vizionare

Primul pas catre o seara de cinema reusita este alegerea cearsafului ca ecran de vizionare. Acesta trebuie sa fie alb, fara imprimeuri sau alt design. Cearsaful il poti suspenda pe o sarma de rufe. Asigura-te ca pentru a sta cat mai intins cearsaful e „blocat” pe sol cu cateva caramizi sau alte obiecte mai grele. Astfel, in cazul in care bate vantul, vei preveni eventualele impedimente de vizionare a filmului prin sustinerea cearsafului cu obiecte puse la baza acestuia. Asigura-te ca ai un suport cu sarme in curtea locuintei unde iti intinzi, de obicei, rufele spalate, precizeaza Mom Advice.

Citeste si Activitati de vacanta

Exista si varianta in care poti opta fie pentru ecran de proiectie manual, electric, fie cu trepied sau cu picior, dar vei fi dispus sa platesti cateva sute de lei pentru fiecare dintre aceste produse pe care le poti gasi in magazinele online. Prin urmare, o varianta mult mai ieftina ramane totusi cea a cearsafului imaculat.

Daca nu dispui de un suport pentru rufe pentru realizarea cadrului ecranului, atunci poti opta pentru cateva bucati de lemn sau tevi PVC pe care, dupa ce ai prins cearsaful de acestea, le poti fixa in pamant sau in vase cu nisip, potrivit Povestea Casei. Nu conteaza neaparat care este marimea cearsafului, dar atat timp cat nu te incomodeaza poti opta pentru orice marime. Cearsaful individual este, oricum, mult mai ieftin decat un set cu lenjerii de pat si te-ar putea ajunge pana in 20 de lei achizitionarea unui singur produs.

Ai nevoie de un proiector

Seara de film amenajata in curte nu este neaparat costisitoare, in schimb cea mai mare investitie pe care o poti face este in cea a unui proiector, un aparat mic sau mediu care va face toata treaba pe parcursul serii, adica aceea de a reda filmul tau preferat. Mini proiectoarele incep cu pretul de 200 de lei, dar videoproiectoarele performante costa peste 1.000 de lei. In functie de bugetul familiei, ai la alegere diferite brand-uri si modele de aparate de proiectie. Nu uita ca poti apela si la sfaturile prietenilor de familie sau la persoanele care au mai pregatit o seara de cinema in aer liber.

De altfel, poti opta pentru un videoproiector de dimensiuni normale sau, in cazul in care calatoresti sau vrei doar sa-l transporti dintr-o parte intr-alta, poti alege un mini proiector.

Videoproiectorul trebuie instalat la un laptop si la un sistem audio pentru efecte mai bune, excat ca intr-o sala de cinema. Orice utilizator poate instala acest aparat la laptop si nu va fi nevoie de ajutorul unui specialist.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi cand vei instala proiectorul la laptop, conform ziare.com:

  • Realizeaza conexiunea intre aparat si laptop cu ajutorul cablurilor videoproiectorului;
  • Asaza-l cu atentie pe suprafata aleasa;
  • Conecteaza videoproiectorul la priza si porneste atat aparatul, cat si laptopul;
  • Reasaza proiectorul daca este necesar si daca iti doresti sa ai o claritate mai buna a imaginii pe ecran.

Citeste si Plan de vacanta: activitati de facut cu copilul in aceasta vara

Creeaza o atmosfera de neuitat

Ce presupune asta? Poti decora ecranul de vizionare cu o instalatie care ti-a ramas de la Craciunul trecut deoarece luminile beculetelor vor oferi un efect dinamic si special filmului. In curte poti amenaja felinare sau pitici de gradina. Poti avea in vedere un stand la intrarea in curte unde se vor imparti bratarele pentru copii, in semn de participare la „eveniment”.

Poti opta chiar si pentru o tablita in care ai scris cu creta colorata „Seara de film”, asezata la intrare, langa stand. Totodata poti pregati standuri in curte, special puse pentru bufetul cu gustari si bauturi delicioase. Copiii sunt topiti dupa baloane in diferite culori, de aceea le poti raspandi oriunde in curte. Nu uita de paturile pe iarba sau de scaunele pentru copiii care vor viziona filmul. Odata ce atmosfera va fi una prietenoasa si colorata, copiii vor fi entuziasmati de „povestea” la care iau parte.

Gustari pentru cei mici si cei mari

Daca ai cuptor cu microunde, poti cumpara boabe de porumb pe care, ulterior, sa le asezonezi cu sare sau cu alte arome preferate. Nu lua dulciuri care nu sunt sigure pentru copii, cum ar fi bomboanele sau acadelele. Fructele si mici cuburi de ciocolata sunt suficiente pentru a-i stapani pe micutii pofticiosi. Limonada si apa cu arome de fructe naturale (pregatita acasa) nu ar trebui sa lipseasca de la o petrecere, oricare ar fi ea!

Iata cateva idei de retete pentru aromele preferate:

  • Pizza: patru parti parmezan+1 parte oregano uscat;
  • Scortisoara: 4 parti zahar+1 parte scortisoara;
  • Barbeque: 2 parti zahar brun+1 parte paprika+1 parte chimion+1 parte pudra de chili+ sare, dupa gust.

Activitati pentru copii, pana la inceperea serii de film

Daca ai multe de pregatit pentru ca seara de cinema sa fie una memorabila, ii poti tine ocupati pe copii cu diferite activitati distractive, cum ar fi jocul cu cartonasele colorate in care poti pune intrebari din povestile carora le-ai citit si in baza carora pot sa raspunda. De exemplu, „Cine sunt prietenii lui Harap-Alb?” sau „Ce i-a spus lupul Scufitei Rosii?” etc.

Dupa ce atmosfera este asemanatoare unei sali de cinema si dupa ce ai pregatit gustarile si sucurile, noaptea de film poate incepe!

Citeste si Activitati de vara, in curte cu copilul mic

Autor: Andreea Borcila