Liniste, va rog, mama si copilul mediteaza! 

A invatat sa scrie si sa citeasca, invata matematica, face muzica, engleza, germana si alte materii interesante. Este minunat, dar stiai ca pentru viitor, copilul tau ar mai avea nevoie de unele instrumente care il vor ajuta sa reuseasca in viata, abilitati poate chiar mai importante decat cele enumerate mai sus?

Ce-ar fi daca vei incepe sa-l inveti mai multe despre inteligenta emotionala, ce inseamna o comunicare non-violenta, despre iertare, recunostinta, meditatie si mindfulness? Ce-ar fi daca ati incepe de astazi sa meditati impreuna? Tu si copilul. Sa fie o activitate frumoasa a voastra, de la care veti avea ambii multe beneficii. Pregatiti? Perfect! Liniste, va rog, mama si copilul mediteaza!

Ne incarcam bateriile impreuna

Dupa plimbarea de seara, inainte de cina, sau cand va reincepe scoala, inainte de a se apuca de temele pentru acasa, ce-ar fi sa mergeti impreuna intr-o camera, sa va culcati comod pe covor, cu picioarele ridicate pe un scaun sau sprijinite de canapea si sa stati asa timp de 10-15 minute, scrie parent24.com.

Puteti asculta muzica relaxanta, puteti sta cu ochii inchisi sau cu ochii deschisi in timp ce meditati asupra zilei de astazi, fiind atenti la gandurile care va vin in minte.

Daca este vorba despre un copil mai mic, caruia ii este greu sa stea locului atat de ,,multe” minute, s-ar putea ca aceasta metoda sa fie mai potrivita daca ati sta impreuna culcati pe jos, cu picioarele usor ridicate si sa va povestiti ceva interesant.

Citeste si: Vrei sa-ti spun o poveste?

Inspiram- expiram impreuna

Opriti-va din ceea ce faceti, asezati-va confortabil, inspirati adanc si expirati lent de cateva ori. Apoi pentru a face exercitiul mai interesant pentru copil, inspirati si expirati scotand unele sunete, precum ,,ooooo”, ,,eeeeee”, ,,aaaa” etc.

Sa vizualizam un loc de vis impreuna

Incurajeaza-l pe copil sa-si creeze cu ajutorul imaginatiei un loc ,,de vis” si roaga-l sa-ti povesteasca tot ce ,,vede”. Spre exemplu, daca isi imagineaza o plaja salbatica, pune-i intrebari despre cum arata norii, cum e marea, cum se simte nisipul, daca e cu picioarele goale, daca sunt si alti oameni acolo, ce ii place cel mai mult sa faca acolo, daca simte briza marii, ce face mama, dar tata, dar fratii si surorile, roaga-l sa vizualizeze cat mai multe detalii de acolo.

Si spune-i ca atunci cand ii este frica, nu se simte bine, este stresat, sa-si imagineze ca merge pentru cateva clipe cu mintea acolo, in locul lui secret, unde ceilalti nu-l deranjeaza si unde reuseste sa se linisteasca si sa se simta bine din nou.

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Cele 7 secrete ale copiilor fericiti. Tu le stii?