In pandemie copilul invata de la parinte ce reactii sau emotii sa aiba?

Copilul este oglinda parintilor sau cum s-ar spune, daca ne dorim o schimbare la copil ar trebui sa incepem cu o schimbare la noi. Dar acum, in plina pandemie, ce atitudine ar fi bine sa avem noi, adultii, mai ales, stiind ca un copil invata de la parinte ce reactii sau emotii sa aiba?

Raspunsul specialistului:

Alaturi de Psih. Yolanda Cretescu

„Degeaba ii vorbim copilului despre emotii, daca nu-l lasam sa traiasca emotiile. Este ca si cum ti-as povesti tie ce gust a avut portocala pe care am mancat-o dimineata. Pot sa fiu un povestitor foarte bun, pot sa am argumente foarte bune, pot sa am o schema de explicare, de la chimie, la biologie si fizica si tot nu o sa stii gustul portocalei. Dar daca ti-as da o felie de portocala din portocala pe care am mancat-o dimineata, o sa vorbim aceeasi limba. Asa se intampla si cu emotiile copilului. Sa fim cu emotiile la vedere. Sa le explicam copiilor ca <si eu sunt obosita>, <si mie imi este frica> (…)”, explica Yolanda Cretescu, psiholog clinician, psihoterapeut adlerian, fondatoarea proiectului depreHub si presedintele Asociatiei Happy Minds.

Mai multe poti urmari aici:

S-ar putea sa te intereseze si: Cum ii ajutam pe copii sa se adapteze la “noua normalitate” adusa de pandemia de COVID-19?