Au nevoie elevii de avize epidemiologice și adeverințe medicale la început de an școlar?

Pentru că mulți părinți se întreabă acum, la început de an școlar dacă au nevoie copiii de avize epidemiologice și adeverințe medicale pentru grădiniță și școală, vă oferim informațiile oficiale date de Ministerul Sănătății.

Redăm anunțul integral:

”În atenția părinților!

Informații cu privire la solicitarea avizelor epidemiologice la începutul anului școlar

Medicul de familie eliberează documente medicale, respectiv adeverință medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic și fișă de vaccinări, NUMAI LA ÎNSCRIEREA ÎNTR-UN NOU CICLU DE ÎNVĂȚĂMÂNT, adică pentru creșă, grădiniță, clasa pregătitoare, clasa a V-a și clasa a IX-a.

Toți ceilalți copii NU TREBUIE să prezinte adeverințe medicale sau avize epidemiologice!

Lista documentelor medicale necesare înscrierii/transferului în unităţile de învăţământ se regăsește în Metodologia privind asigurarea asistenţei medicale a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar şi studenţilor din instituţiile de învăţământ superior pentru menţinerea stării de sănătate a colectivităţilor şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, din 27 iulie 2023, aprobată prin Ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației nr. 2508/4493 din 2023” se arată în anunț.