Copilul nu vrea să stea în scaunul auto? Iată ce poți să faci

Probabil sunt două tipuri de copii: care acceptă scaunul auto și stau cuminți în el și copii care se revoltă de fiecare data când îi pui în scaun. Copilul meu face parte din categoria a doua, de aceasta am ales să scriu despre acest subiect, pentru că le înțeleg foarte bine pe toate mamele care se ”luptă” cu împotrivirile și smiorcăielile copiilor atunci când vine vorba despre a merge undeva cu mașina. Hehe, de-ați ști de câte ori am refuzat să merg cu mașina, doar pentru că știam ce chinuitor va fi drumul (pentru mine era ditamai stresul!) și preferam să nu merg în acel loc, decât să trec prin revolte și plânsete

Știu că nu suntem singurii părinți care se confruntă cu astfel de episoade, știu că sunt mulți care caută tot felul de idei, tips-uri, metode, strategii care să-i facă pe copii să acceptă să stea în scaunul auto.

Copiii nu înțeleg beneficiile unul scaun auto, nu înțeleg că este pentru siguranța lor, de aceea, încercăm noi să facem deplasările cu mașina cât mai acceptabile.

Iată care sunt lucrurile de care ținem noi cont atunci când trebuie să mergem cu mașina:

  • Ne asigurăm că stă cât mai confortabil, imediat cum îl așezăm în scăunelul auto
  • Îi cântăm ceva ce îi place, de fiecare dată când îl punem în scaunel (începem să cântăm chiar cu un minut înainte de a deschide mașina, și cât timp îl așez și îi pun centura, eu continui să cânt, apoi mă așez la volan sau pe locul pasagerului și…continui să cânt încă vreo câteva minute).
  • Am creat un spațiu mai prietenos pentru el (i-am agățat jucării vesele, care săi distragă atenția, m-am asigurat că are spațiu suficient în jurul lui, ajustând și scaunul din față etc).
  • Ne asigurăm că este îmbrăcat lejer, confortabil. Copilul nu trebuie să stea în scaunul auto cu geacă sau haină groasă pe el! Se poate supraîncălzi (și cui îi place să stea încălzit și să se poată mișca foarte puțin?), în plus, centurile care sunt menite să-l țină în siguranță s-ar putea să nu-și facă treaba așa cum trebuie (având prea multe straturi de hăinuțe).
  • Încercăm să planificăm ieșirile care presupun deplasări cu mașina în jurul orelor în care copilul de obicei are nevoie de somn.

Tu ce alte idei sau tips-uri ai pentru a-l ajuta pe copil să accepte scaunul auto (dar și pentru a face deplasările mai puțin stresante…)?

S-ar putea sa te intereseze si: Ce trebuie sa stii despre scaunelul de masina pentru un bebelus?