Sarbatoarea Sfantului Valentin, dupa ce a aparut copilul in viata noastra

Sarbatoarea Sfantului Valentin nu este despre inimioare si ciocolata. Si nici despre cum decizi sa o celebrezi. Este despre dragoste. Despre iubirea fata de cei care iti sunt dragi. Sper ca 14 februarie sa fie pentru tine in fiecare zi! Iata cum este sarbatoarea Sfantului Valentin, dupa ce a aparut copilul in viata noastra.

Citeste si: Copiii si secretele unei familii fericite

Inainte de venirea minunii in viata noastra ma gandeam ca 14 februarie era un prilej bun de “a fugi pana la munte” sau “pana la mare” sau de a merge la un local “fancy-trency” (nu ma intreba ca nu mai stiu ce mai inseamna acest termen acum pentru mine) si de a cauta acel cadou perfect pentru iubitul meu. Nu am fost niciodata topita dupa inimioare sub toate formele, de ciocolatele, plusurile sau mai stiu eu ce “dragalasenii” neinteresante pentru mine. Hai ca recunosc, nici de flori aranjate intr-un buchet mult prea sofisticat. Am preferat lucrurile simple si am apreciat “experientele in doi, departe de toti si de toate”.

Faptul ca am devenit parinti nu a insemnat ca nu mai avem timp de iubire. Ba din contra, acum toate sarbatorile si evenimentele (de fapt, orice prilej de a “serba” ceva) au devenit zile in care sa ne gandim mai mult la a fi recunoscatori pentru ceea ce avem, pentru faptul ca suntem impreuna, pentru iubirea fata de oamenii cei mai dragi.

Noi serbam iubirea si suntem recunoscatori ca suntem impreuna. Indiferent ca este 14 februarie, Dragobetele, 8 Martie, 1 iunie, zilele noastre aniversare, Craciunul, Revelionul etc, pana si ziua nationala este o zi minunata pentru a fi impreuna.

Citeste si: Cele 7 secrete ale copiilor fericiti. Tu le stii?

Planul nostru pentru aceasta “sarbatoare de Sfantul Valentin” este sa fim impreuna: mami, tati si copilul.

Ma voi trezi dimineata alaturi de barbatul iubit, iar puiul nostru se va furisa in pat, langa noi si cu ochi somnorosi va incerca sa ma convinga sa facem repede-repede niste clatite pentru micul dejun. Ne vom urca in masina toti trei si vom merge la gradinita, unde entuziasmatul mic va urca grabit scarile sa le spuna colegilor ca e Sfantul Valentin astazi “stiti, sarbatoarea aceea cu ingeras care are un arc si o sageata”? Probabil vom “ateriza” la cafeneaua noastra preferata, ca sa ne bem cafeaua impreuna, iar apoi vom merge la serviciu. Pentru ca ne-am incarcat cu emotii pozitive unul de la celalalt, vom reusi sa fim destul de creativi si eficienti cu sarcinile de la job. Seara vom dori sa ne luam mai repede copilul de la gradinita astfel incat sa ajungem acasa si sa ne bucuram toti trei de o inghetata, in timp ce ne vom povesti cum a fost ziua, atunci cand nu am fost toti trei impreuna. Da, vom incepe cu desertul si vom astepta sa ne vina “gustoseniile” (mancarea comandata, ca deh, mami face o pauza azi la gatit). Ne vom suna parintii si sora, ca sa le spunem ca-i iubim. Apoi ne vom juca de-a masinutele si familia leilor, vom citi povesti, vom pupa cei mai dragi obrajori din lume si ne vom bucura ca suntem impreuna. Asa, o zi “plictisitoare” de 14 februarie. In mare parte, asa cum a fost si pe 13 februarie sau asa cum va fi si pe 15 februarie.

Sarbatoarea Sfantului Valentin nu este despre inimioare si ciocolata. Si nici despre cum decizi sa o celebrezi. Este despre dragoste. Despre iubirea fata de cei care iti sunt dragi. Si sper ca 14 februarie sa fie pentru tine in fiecare zi.

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Cum sa cresti un copil fericit?