SOS Parinte Singur: 5 sfaturi atunci cand gatesti pentru copilul tau

Ti-am pregatit cinci sfaturi de care sa tii cont atunci cand gatesti pentru copilul tau. Ai ramas, poate, un parinte singur, iar ideea gatitului in echipa va mai dura un pic pana o sa apara iarasi un alt coechipier. Cu toate acestea, cine a spus ca experienta gatitului de unul singur nu poate fi la fel de frumoasa si de relaxanta?

Poti lasa mancarea in congelator pentru a castiga din timp

Acesta este un sfat rapid pentru toate familiile, indiferent daca esti un parinte singur sau nu. Congelatorul ramane o solutie eficienta atunci cand se apropie ora critica, cum ar fi dupa orele 17.00. De ce? Pentru ca parintii, in general, atunci cand ajung acasa de la lucru, iar copiilor li se face foame, sunteti epuizati. Asadar, vor fi la indemana preparatele scoase din congelator, care pot fi refolosite, scrie CBC Parents.

Citeste si Cand este bebelusul pregatit pentru autodiversificare?

Cu alte cuvinte, poti introduce caserola cu supa sau cu orice alt preparat, ideal ar fi sa faci asta cand inca nu sunt copiii in jurul tau. Poti pregati ingredientele in timp ce savurezi un pahar de vin si urmaresti Netflix! Apoi, cand vine timpul, tot ce trebuie sa faci este sa dezgheti si sa reincalzesti ce ai gatit. Acest lucru inseamna mai putin stres si mai mult timp de calitate cu copiii. Sfat: etichetati supele si sosurile in functie de portiuni, atat pentru familie, cat si pentru tine separat. Astfel, atunci cand copiii sunt la celalalt parinte, tu poti manca linistita si portiile pe care ti le-ai pus deoparte.

Opteaza cateodata si pentru preparatele rapide la tigaie

Tot ce ai nevoie este o oala sau o tigaie, cateva ingrediente simple si aproximativ o jumatate de ora. Acest tip de masa reduce atat timp, cat si stres. In plus, mai poate ramane mancare si pentru a doua zi. Cateva exemple de preparate ar fi puiul prajit, pastele sau orezul.

Planul de masa in avans

Incearca sa pregatesti mai devreme mancarea in saptamana cand stii ca vor fi si copiii astfel incat sa poti reutiliza resturile. De exemplu, puiul prajit pe care il gatesti miercuri se poate transforma in paste cu pui, intr-o salata de pui sau intr-un taco de pui. Suna bine, nu?

Citeste si Mancare la borcanel: buna pentru bebe ori ba?

Pastreaza limitele meselor principale sau ale gustarilor

Cand ai trecut printr-o despartire sau printr-o pierdere, poti simti un sentiment de vina in legatura cu destramarea familiei si, in compensatie, ingadui multe lucruri in ceea ce priveste alimentatia copiilor, cum ar fi anumite mancaruri speciale, gustari nesanatoase la o jumatate de ora dupa cina, mancatul in fata unui ecran etc.

Parintii singuri – in special la inceput – tind sa fie prea ingaduitori cu copilul sau. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa pastrezi cat mai mult echilibru la mesele principale. Acum, amintesteti ca nu poti controla ce se intampla in casa celuilalt parinte si ca ai doar control asupra a ceea ce se intampla la tine acasa.

Inca un sfat: fii iertator

Daca pranzul sau cina nu ti-a reusit, ideea e ca nimic nu este perfect. Daca esti coplesit de situatie sau daca simti ca ai nevoie de o pauza, atunci gandeste-te la asta. Mergi mai departe si fii bland cu tine insuti, scrie CBC Parents.

Citeste si Mai multa pofta de mancare

Autor: Andreea Borcila