Sunt mamă de băieți. Rectific: sunt o tare mândră mamă de băieți!

Dintotdeauna am știut că îmi doresc doi copii. Și îmi amintesc că la primele întâlniri cu viitorul meu soț, mai în glumă, mai în serios i-am spus: vezi că eu vreau nuntă, vreau doi copii, vreau o familie activă, veselă, gălăgioasă. Știu că a râs atunci când m-a auzit, nu știu dacă m-a luat în serios cu ce i-am spus, dar eu știu că am fost foaaarte decisă cu cele dorite. Și uite că, ceva ani mai târziu, am avut nuntă și avem doi copii absolut minunați! Și o familie activă, veselă, gălăgioasă.

Sunt mamă de băieți. Rectific: sunt o tare mândră mamă de băieți! Și nu știu de ce tot există această convingere că ”este mai simplu să crești băieți”, dar ceea ce sigur îți pot scrie este că…de plictisit prea mult sau de lenevit pe canapea sigur nu prea avem timp!

Cum este să fii mamă de băieți? Cu siguranță nu mai ai nevoie de abonament la sală! Viața cu ei este veselă, imprevizibilă, cu zgârieturi, cu cucuie, cu învățat brand-uri de mașini, tipuri de sport și regulile acestora, cu călcat prin casă pe piese de lego, cu trenulețe, cu roboței, dinozauri, cu trotinene, biciclete, skateboard-uri, cu jocuri video, cu căști cam pentru orice (pentru că…scriam mai sus despre cucuie), cu cățărat pe orice, cu alergat după orice. Nu, nu mai vrei abonament la sală. 😊

Hehe, de câte ori mă scot baieții mei din zona de confort! De câte ori mă fascinează cu energia, cu entuziasmul și curiozitatea lor, dar și cu empatia, sensibilitatea și compasiunea lor. Dar știați că pentru băieți mama este REGINA!? Cu toată sinceritea vă scriu, înainte eu habar n-aveam că voi fi atât de mult în centrul atenției lor. Și că așa-zis-ul banc de mai jos este cât se poate de real!

Întrebările băieților pentru mama:

  • Mama, am picaaaat, mă doare, o să treacă?
  • Mama, de ce copilul acela mi-a luat jucăria?
  • Mama, ai văzut ce lego am făcut?
  • Mama, crezi că fetelor le place de mine?
  • Mama, hai să vezi ce ”scheme” fac pe bicicletă. Te uiți?”
  • Mama, ce mâncăm azi? Și tot așa…

Intrebarea băieților pentru tata:

  • Tata, unde este mama?

Bineînțeles, este doar un banc, tratați-l ca atare. 😊