Hai la Târgul “Poveste de Crăciun” 2023, la Opera Comică pentru Copii

Vineri, pe 17 noiembrie, de la ora 16:00, Târgul „Poveste de Crăciun” își deschide porțile în curtea Operei Comice pentru Copii, situată pe Calea Giulești nr. 16. Accesul publicului în Târgul „Poveste de Crăciun” este gratuit. Pentru participarea la activități este necesară achiziționarea de tichete, disponibile la Magazinul OCC și în spațiile special amenajate în incinta Târgului, la prețul de 3 lei pe tichet.

Participanții vor avea parte de o varietate de activități și surprize specifice sezonului, alături de 145 de spectacole pregătite special pentru copii și familiile lor, potrivit anunțului făcut de Opera Comică pentru Copii.

 Evenimentul se desfășoară în perioada 17 noiembrie – 30 decembrie 2023, respectând următorul program:

  • Orele 16:00-21:00: Vinerea și în perioada 18-21 decembrie.
  • Orele 10:00-21:00: Sâmbăta, duminica și în zilele de 30 noiembrie, 1, 26, 27, 28, 29 decembrie.
  • Închis: Pe 24 și 25 decembrie.

Una dintre activitățile unice din București și în acest an este Zborul cu Sania, destinat celor mai curajoși vizitatori, doritori să experimenteze senzația de înălțime nu doar metaforic, ci și literal. De la începutul evenimentului, Moș Crăciun în persoană poposește în târg pentru a întâlni toți copiii care doresc să-l vadă și să-i transmită dorințele lor, având la dispoziție Liftul Magic pentru a ajunge la el.

Patinoarul, Derdelușul, Trenulețul și Caruselul revin în curtea Operei Comice pentru Copii, aducând bucurie copiilor de toate vârstele. Derdelușul, o atracție unică în Târgul „Poveste de Crăciun”, este dedicat exclusiv copiilor, iar Patinoarul, Trenulețul și Caruselul sunt deschise și pentru părinți și bunici.

Târgul cu Bunătăți atrage atenția vizitatorilor în căutare de daruri inspirate și mâncăruri tradiționale, iar la Căsuța din Copac este amenajată zona de servit masa în familie. Scena Colindătorilor găzduiește corurile de copii din Programul Național Cantus Mundi, reprezentând o prezență constantă și în această ediție a târgului.

O noutate din acest an constă în deschiderea parcului de aventură în sezonul rece, oferind posibilitatea explorării într-un cadru festiv. Traseul Spiridușilor îi provoacă pe cei mici să descopere secretele iernii, iar Tiroliana Renilor aduce doza de adrenalină într-un mod adorabil. În Hornul Moșului, un perete de escaladă, sunt așteptați copiii dornici de provocări la înălțime. Toate aceste atracții creează o experiență de iarnă plină de aventură și entuziasm, perfectă pentru cei mici dornici să exploreze și să se distreze în aer liber.

La Atelierele Spiridușilor, copiii își pot exersa creativitatea realizând globuri, decorațiuni de iarnă, coronițe și jucării din fetru. Magazinul OCC și Librăria lui Moș Crăciun sunt locurile ideale pentru părinți să găsească inspirație pentru cadourile de sub brad. De asemenea, Atelierele Bubu continuă să fie deschise și în timpul Târgului „Poveste de Crăciun”, adresându-se celor mai mici spectatori, cu vârste de până la 3 ani.

În premieră în această ediție, Fabrica de Turtă Dulce și Fabrica de Coronițe oferă copiilor ocazia să-și exprime talentele culinare și estetice, creând decorațiuni delicioase pentru sărbători. La finalul vizitei în târg, amintirile cele mai frumoase pot fi capturate la Colțul Foto.

Accesul publicului în Târgul „Poveste de Crăciun” este gratuit. Pentru participarea la activități este necesară achiziționarea de tichete, disponibile la Magazinul OCC și în spațiile special amenajate în incinta Târgului, la prețul de 3 lei pe tichet.

145 de spectacole pe 4 scene

Spectacolele reprezintă un element important al Târgului „Poveste de Crăciun”, majoritatea având deja biletele epuizate. Cu un total de 145 de reprezentații din 9 titluri diferite, evenimentul va atrage peste 20,000 de spectatori. Se vor juca următoarele spectacole, precum „Elixirul dragostei”, de balet precum „Spărgătorul de Nuci”, dar și producții recente, printre care „Bubu la Zoo” și „Parada jucăriilor”. Anul se va încheia cu opereta „O Noapte la Veneția”, programată între Crăciun și Revelion. Spectacolul-eveniment „Poveste de Crăciun” se va juca de opt ori, cu toate biletele vândute, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.

Sursa: Opera Comică pentru Copii