Reteta zilei: Pui in sos de iaurt si curry

Daca iti place curry-ul, atunci cu siguranta te va cuceri aceasta reteta! Afla aici cum sa prepari pui in sos de iaurt si curry. Pur si simplu, DE-LI-CIOS!

Citeste si: Reteta zilei: Pui cu unt si usturoi

INGREDIENTE:

  • 3 bucati piept de pui (800g);
  • 200 ml kefir;
  • 400 ml iaurt;
  • 50 ml ulei de masline;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1 lingurita ardei iute tocat;
  • Sare, piper dupa gust;
  • 1-2 lingurite Curry;
  • Ulei

MOD DE PREPARARE:

  1. Pieptul de pui se taie in doua pe lung, se spala si se usuca cu servetele de hartie. Se curata usturoiul si se da pe o razatoare fina. Intr-un bol se pun toate ingredientele, se amesteca sa se omogenizeze si se pune carnea in acest sos, apoi la frigider timp de vreo 3 ore. Ideal ar fi sa se lase de pe o zi pe alta.
  2. Cand se scoate carnea, se curata putin de sos si se rumeneste in tigaie, pe ambele parti, in putin ulei de masline. Ideal ar fi sa se foloseasca o tigaie in care sa incapa toata carnea odata, altfel  la tura a doua se va carameliza sosul.
  3. Se pune toata carnea intr-un vas de sticla termorezistenta, se toarna sosul deasupra si se pune in cuptorul incalzit 20 de minute. Pana s-a copt carnea, se face garnitura.
  4. Se fierbe o cana de orez cu putin curry, pana a scazut toata apa si a fost fiert orezul, apoi se amesteca cu doua linguri de cascaval ras pe o razatoare fina.
  5. Se pune orezul in forme de inghetata unse cu ulei, pentru a-i da forma. Se fierb la aburi 2 morcovi taiati cuburi si amestecati cu doi ardei rosii taiati tot cuburi.
  6. Dupa ce s-au fiert, se adauga o cutie de 400 g mazare si porumb dulce si se incalzeste tot amestecul.

S-ar putea sa-ti placa si: Reteta zilei: Piept de pui mediteranean, pentru o cina usoara si sanatoasa