5 lucruri de care să ții cont atunci când alegi o clinică de fertilizare

Știi ce spun cei care au trecut printr-un tratament de fertilizare? Găsirea unei clinici specializată în servicii de fertilizare, care să ți se potrivească ție este ca și cum ai căuta și ai găsi un partener. Este o treabă destul de serioasă, de aceea îți oferim 5 lucruri de care să ții cont atunci când alegi o clinică de fertilizare.

Dacă ai încercat să rămâi însărcinată de ceva vreme și nu ai avut succes în acest sens, atunci o clinică sau un centru de fertilizare ar putea fi următorul tău pas în călătoria ta de a fi părinte. Dar nu poți merge, pur și simplu, aleatoriu la prima clinică pe care o găsești online. Alegerea unei clinici de fertilitate necesită un pic de cercetare și ar fi bine ca aceste ”teme” să fie făcute împreună cu partenerul de viață. Tratamentele de fertilizare necesită timp, efort, încredere totală între specialist și cuplu.

Te vei înțelege cu cei de la clinică? Poți avea încredere în ei? Vei putea să le comunici deschis toate problemele și fricile tale? Deși este important ca medicii să aibă experiență și cunoștințele necesare, faptul că trebuie să te simți confortabil și să ai încredere în acele persoane sunt lucruri la fel de importante.

Mai jos îți prezentăm 5 lucruri esențiale de care să ții cont atunci când alegi o clinică sau un centru de fertilizare:

  1. Tratamentele oferite și ratele de succes

Asigură-te că acea clinică oferă cele mai multe dintre tratamentele de fertilizare, (cum ar fi fertilizarea in vitro (FIV), injecția intra-citoplasmatică de spermă (ICSI) și inseminarea intrauterină). Ar trebui să te uiți și la ratele lor de succes, care sunt de obicei menționate pe site-ul lor. Întrabă-ți cunoștințele, cere recomandări. Mergi și discută cu cu specialiștii de la clinică și află care sunt factorii ce determină ratele de succes ale procedurii.

2. Specialiști cu experiență și tehnologie utilizată performantă

Experiența medicilor și a personalului de sprijin este unul dintre cei mai importanți factori. O clinică adecvată va avea profesioniști cu înaltă experiență nu doar sub formă de medici, ci și consilieri, asistente, personal de laborator.

S-au înregistrat multe progrese în domeniul tehnologiei de reproducere asistată care au crescut șansele de reușită a concepției. Clinica pe care o alegi ar trebui să aibă cea mai recentă tehnologie disponibilă când vine vorba de teste și tratamente.

  1. Cheltuielile financiare

Clinica aleasă ar trebui să fie transparentă cu privire la costurile pentru efectuarea tuturor analizelor și procedurilor. E nevoie să vă planificați bugetul. Asigură-te că suma menționată la început este aceeași cu ceea ce ți se va cere să plătești la final.

  1. Etică și transparență în proceduri

Clinica aleasă ar trebui să-ți ofere toate informațiile legate de analize și proceduri, la ce să te aștepți în timpul tratamentelor și cât timp vor dura, care sunt riscurile. Acest lucru este esențial pentru a ști prin ce va trece corpul tău, precum și cum să te pregătești psiho-emoțional. În tratamentele de fertilitate, pacienții caută întotdeauna confidențialitate, încredere, discreție. Clinica ar trebui să aibă reputația de a respecta toate practicile legale și etice în tratamentele de fertilitate.

  1. Pe lângă tratamente, e nevoie și de empatie și încredere

De obicei, cuplurile sunt destul de temătoare atunci când încep tratamentele de fertilitate, multe dintre acestea experimentând teama de a fi judecate sau poate rușine. Din păcate, există încă o mulțime de stigmatizări asociate cu problemele de fertilitate în societate. Este firesc ca oamenii să fie intimidați și anxioși atunci când abordează un străin cu problemele lor cele mai private. Prin urmare, este foarte important ca cea clinică de fertilizare să aibă un consilier psihologic care să te îndrume în fiecare etapă a tratamentului. Ar trebui să fie existe un consilier care să te ajute să-ți depășești inhibițiile, să dea dovadă de înțelegere.