Gabriela Firea despre Programul pentru creșterea natalității: Voucherele sunt gratuite și nu trebuie plătită nici o sumă pentru emiterea lor

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunțat pe pagina sa de Facebook că unor cupluri înscrise în Programul pentru creșterea natalității li se solicită taxe de 1.000 de lei, în timp ce ”Voucherele sunt gratuite și nu trebuie plătită nici o sumă pentru emiterea lor”.

”Sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei este complet gratuit! Am aflat cu stupefacție de la unele cupluri înscrise în acest program că li se solicită taxe de 1.000 de lei pentru emiterea voucherelor!!! Sunt extrem de neplăcut surprinsă!” se arată în anunțul făcut de Gabriela Firea.

Ministrul Familiei susține că asemenea fapte sunt complet ilegale, pun într-o lumină nefavorabilă un demers onorabil și de mare success, iar ministerul va sesiza instituțiile abilitate.

”În cazul în care vă este solicitată din partea farmaciilor sau a clinicilor incluse în program vreo plată pentru emiterea voucherelor vă rog să nu o achitați și să ne semnalați acest lucru ! (…) De asemenea, fac un apel la reprezentanții farmaciilor și clinicilor care au recurs la astfel de practici să înceteze perceperea unei astfel de taxe! Acest program este o reușită și nu trebuie pus în pericol de astfel de gesturi dezonorante.” a mai adăugat Firea.

Potrivit informațiilor oferite, înregistrarea dosarelor transmise este la zi, până astăzi sunt peste 14.300 de solicitări primite pentru obținerea sprijinului, 4.300 de dosare sunt declarate eligibile și peste 3.600 de contracte transmise pentru a fi semnate. De asemenea, peste 2.400 de vouchere au fost comandate și majoritatea au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari.

Citește și: Ministrul Familiei: Avem primele sarcini prin programul de creștere a natalității