Gabriela Firea: ”Infertilitatea nu este un moft și doar persoanele care trec prin așa ceva știu ce sentimente te încearcă”

Au început să fie oferite primele vouchere în programul pentru creșterea natalității femeilor care au solicitat sprijinul. ”Infertilitatea nu este un moft și doar persoanele care trec prin așa ceva știu ce sentimente te încearcă. Știu din propria experiență ce înseamnă. Înțeleg perfect toate emoțiile și stările prin care trec aceste cupluri și știu că pentru mulți tineri este chiar o dramă. Am înmânat tichetele către zece doamne care și-au pus toate speranțele în proiectul nostru. Sute de tichete vor fi transmise prin poștă” a spus Gabriela Firea, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului Familiei, în România, 1 din 5 cupluri se luptă cu infertilitatea, iar până în prezent, în acest program au fost peste 8100 de solicitări din partea cuplurilor sau femeilor care se luptă cu infertilitatea. 350 de dosare au fost deja declarate eligibile, iar voucherele vor fi trimise prin poștă, dar e nevoie ca solicitanții să semneze contractul cu ministerul mai întâi.

Reamintim că sprijinul financiar de 15.000 de lei se va acorda în două tranșe: un voucher în valoare de 5.000 de lei, pentru tratamentul medicamentos și un alt voucher în valoare de 10.000 de lei pentru procedura de fertilizare, dacă medicul consideră că prima etapă este un succes.

În acest program s-au putut încrie cuplurile sau femeile singure cu vârsta între 20 și 45 de ani, care se luptă cu infertilitatea, au domiciliul în România, care au decis să desfășoare procedurile pentru obținerea unei sarcini într-un spital public sau o clinică privată acreditată din țara noastră și doar în cazurile în care există indicație pentru fertilizare in vitro de la medicul specialist.