Programul de vaccinare anti-HPV va fi extins la fetele si baietii de peste 14 ani

Programul de vaccinare anti-HPV, virusul care produce cancerul de col uterin, va fi extins la fetele si baietii de peste 14 ani, si va fi GRATUIT.

Deocamdata ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila a facut demersuri prin care au fost distribuite 40.000 de doze de vaccin anti-HPV (Human Papilloma Virus) catre directiile de sanatate publica din tara, acestea fiind repartizate catre medicii de familie. Aceste doze de vaccin sunt destinate fetitelor cu varsta intre 11 si 14 ani. Citeste mai multe aici.

”Declar cu mandrie ca mi-am vaccinat fetita in a doua zi cand vaccinurile au fost distribuite. Ce le transmit parintilor este ca si eu, alaturi de ei, sper sa ajung sa imi vaccinez si baietelul, el are 8 ani acum si, cu toata increderea, asa cum mi-am vaccinat fetita imi voi vaccina si baietelul. Am initiat solicitarile catre Institutul National de Sanatate Publica si comisiile ede specialitate, pentru a extinde indicatiile atat ca varsta cat si ca adresare, astfel incat sa fie si baietii si fetele de alte varste cuprinse in programul de vaccinare.”a declarat ministrul Sanatatii.

Potrivit ministrului Sanatatii, in cadrul unei dezbateri pe aceasta tema organizata de Asociatia Mame pentru mame este important ca si baietii sa faca vaccin anti-HPV, iar programul de vaccinare anti-HPV sa fie extins si pentru cei cu varsta de peste 14 ani.

Cei care doresc sa-si vaccineze copiii trebuie sa faca o cerere la medicul de familie.