Stiai ca 57% dintre copiii din prezent vor fi obezi pana la varsta de 35 de ani?

Un studiu (despre care poti citi aici) sustine ca 57% dintre copiii din prezent vor fi obezi pana la varsta de 35 de ani. Si daca un adult tanar este obez, sansele ca acesta sa ramana tot timpul asa, sunt destul de mari, scrie health.harvard.edu.

Citeste si: Alimentatia copilului si cele 3 greseli pe care le fac parintii ,,moderni”

Iar principalele motive ale acestei probleme ingrijoratoare sunt: alimentatia gresita, nesanatoasa, plina de mancaruri procesate si bauturi carbogazificate, lipsa activitatilor care implica miscare, un program dezorganizat, dar si petrecerea timpului in fata ecranelor, indiferent ca este vorba despre televizor, tableta, telefon, jocuri video.

Alimentatia dezechilibrata…aduce boli!

Statistica Organizatiei Mondiale a Sanatatii spune ca 70% din vizitele medicale sunt datorate alimentatiei dezechilibrate. Stresul si poluarea influenteaza negativ organismul. Stilul de viata, modul de alimentatie pot schimba radical starea de bine. Corpul are putere de autovindecare, vitaminele esentiale intaresc imunitatea, protejeaza de factorii nocivi care, fara sa ne dam seama, ne agreseaza in fiecare zi. Nutritionistii spun ca alimentatia sanatoasa, echilibrata, diversificata precum si evitare sedentarismului constituie fondul pentru preventia oricarei boli. In plus, ideal ar fi ca fiecare persoana sa mearga la nutritionist pentru a fi indrumata corect si pentru a i se stabili meniul adecvat in functie de stare de sanatate, varsta, tipul activitatilor efectuate etc.

Citeste si: Copilul sanatos (nu trebuie!) sa fie gras!

Vinovati suntem noi, parintii

Parintele este cel care il invata pe copil cum sa manance, ce sa manance, de cate ori sa manance. Si cum sa-si invete copilul daca si parintelui ii lipseste o minima educatie alimentara?

Hai sa ne (re)educam! Iata cateva principii alimentare corecte:

Pentru o viata sanatoasa trebuie sa respectati cateva principii de alimentatie corecta, iar acestea trebuie invatate si de copilul tau. Ia trei mese pe zi, la intervale de timp regulate! Este important sa se faca o pauza de zece minute dupa fiecare masa, inainte de a incepe sau a relua activitatile zilnice. Consumul a 1,5-2 litri de apa zilnic este vital pentru un organism sanatos pentru ca il ajuta sa elimine toxinele. Lichidele se pot consuma pe tot parcursul zilei, dar nu in timpul mesei pentru ca ingreuneaza digestia. Evita alimentele procesate precum mezelurile, produsele de patiserie si cele de tip junk food. Alimentele trebuie consumate in starea lor naturala. Cu cat sunt modificate mai putin, cu atat este mai bine pentru sanatatea organismului. Invata-ti copilul ca nu se mananca pe fuga si ca in acest timp nu se vorbeste la telefon si nu se sta la televizor. Daca masa este savurata in liniste, organismul va beneficia de toate substantele nutritive din alimente. Cantitatile trebuie sa fie moderate, iar cele mai mari trebuie consumate in prima jumatate a zilei pentru a asigura corpului energia de care are nevoie.

Citeste si Cum inveti copilul sa manance sanatos?