Cursul online pentru elevi, ABCdar bancar, a adus premii pentru opt licee

Peste 24.000 de liceeni din 124 de licee au participat la competitia „Sustin educatia financiara in comunitatea mea”, iar opt licee au primit finantari pentru dotarea si modernizarea spatiilor de invatare. In cele sase saptamani de competitie, elevii au parcurs cursul online „ABCdar bancar”, acumuland astfel puncte pentru liceele din care provin.

Citeste si O scoala, aflata langa o centrala atomica dezafectata, a fost inchisa temporar

Competitia„Sustin educatia financiara in comunitatea mea” a fost organizata de JA Romania si Raiffeisen Bank pentru a incuraja includerea educatiei financiare in curriculumul scolar, utilizand resurse in format digital si interactive. Liceele castigatoare sunt: Colegiul Andronic Motrescu din Radauti, Colegiul National Octav Onicescu din Bucuresti si Liceul Tehnologic Matei Basarab din Strehaia.

Alte 5 premii au fost acordate pentru implicarea, in competitie, a tuturor elevilor: Liceul Tehnologic Petru Rares (Botosani), Colegiul Economic Delta Dunarii, (Tulcea), Liceul Tehnologic Forestier (Sighetu-Marmatiei), Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu (Draganesti-Olt), Liceul Teoretic Aurel Lazar (Oradea).

Toate liceele castigatoare vor primi finantari totale in valoare de 4.400 de euro pentru dotarea si modernizarea spatiilor de invatare, premiile urmand sa fie acordate in cadrul Galei JA Hall of Fame – Investeste in educatie.

„Ne bucura sa vedem interesul tot mai mare pentru educatia financiara din partea elevilor si profesorilor. Versiunea digitala a cursului de educatie financiara ne ajuta deopotriva sa ajungem la un numar tot mai mare de beneficiari, dar si sa extindem metodele de predare a materiei si sa o facem astfel mai atractiva. Aceasta competitie ne demonstreaza, inca o data, ca este nevoie de suportul nostru pentru a da sansa tinerei generatii sa fie mai bine informata si educata financiar”, Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank

Competitia face parte din programul de educatie financiara dezvoltat incepand cu 2010, de JA Romania in parteneriat cu Raiffeisen Bank. In 2018, cursul pentru liceeni, „ABCdar bancar”, a fost dezvoltat in versiunea online, prin intermediul platformei internationale LMS JA Inspire pentru a facilita o experienta de invatare individualizata – in ritm si cu grad de dificultate propriu. Utilizand orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tableta, calculator), elevii pot accesa module interactive care faciliteaza invatarea la clasa sau in afara ei: continuturi video,simulari ale proceselor de economisire, quiz-uri si teme de documentare despre elaborarea si gestionarea bugetului personal si utilizarea serviciilor financiare.

Citeste si Incep inscrierile la gradinitele de stat. Ce trebuie sa stiti