De anul viitor, educatia sexuala in scoli ar putea fi introdusa in modulul de “educatie pentru viata”

Premierul Florin Citu sustine ca educatia sexuala va fi introdusa in scoala intr-un modul numit „Educatie pentru viata”, incepand de anul viitor. Parintii care nu sunt de acord isi vor putea retrage copiii de la aceasta lectie, la fel cum se intampla si in cazul orelor de religie.

Potrivit propunerii ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu, modulul „Educatie pentru viata” ar putea fi predat de la clasa a 5 pana in clasa a 12, cate o ora pe saptamana.

“Punctul meu de vedere este extrem de clar: educatia sexuala este extrem de importanta si trebuie sa fie facuta. Acordul parintelui va fi necesar in urmatoarea forma – va fi propunerea Ministerului Educatiei: toti elevii se inscriu la o disciplina care sa contina elementele de educatie sexuala, avand posibilitatea retragerii tuturor acelora pentru care parintii nu sunt de acord. Este acelasi principiu aplicat in anul 2015 la ora de religie. (…)” a spus Minsitrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Senatul a respins marti, 22 iunie, cererea presedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii prin care se inlocuieste sintagma „educatie sexuala” cu „educatie sanitara” si a votat in favoarea formei vechi, care prevede, de asemenea, necesitatea acordului scris al parintilor pentru ca elevii sa poata studia aceasta disciplina.