Deducerea personală suplimentară pentru părinții angajați – model de declarație

Dacă ești părinte angajat si ai un copil înscris la creșă, grădiniță sau la școală, începând cu acest an poți primi lunar o deducere personală suplimentară de 100 lei, potrivit Ordonanței guvernului nr. 16 din 15 iulie 2022. 

Această deducere suplimentară de 100 de lei pe lună, pentru fiecare copil aflat în sistemul de învățământ, se acordă numai unuia dintre părinți. Părintele beneficiar va aduce la angajator o adeverință care să arate că e copilul înscris la o unitate de învățământ, dar și o declarație pe proprie răspundere. 

Mai jos găsești un model de declarație:

Declarație proprie răspundere deducere personală suplimentară


DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE
DEDUCERE SUPLIMENTARĂ CONFORM OUG 16/2022
Subsemnatul/subsemnata……………………………………………………………,domiciliat/ă în județul/sectorul………………………., localitatea/municipiul…………………………………………………Strada………………….. nr…….bloc…….sc…………etaj…. …ap………. CNP …………………………., posesor/posesoare a cărții de identitate Seria ……………….., nr………….., eliberat de ………., la data de…………..

Cunoscând că falsul în declarații se pedepsește conform legii penale, declar pe proprie răspundere că am în întreținere copilul/copiiii cu vârsta de până în 18 ani, înscris/ înscriși  într-o unitate de învățământ, cu următoarele date de identificare:

Numele și prenumele copilului……………………………………………
Data nașterii………………………………………………..
CNP……………………………………………

Numele și prenumele copilului……………………………………………
Data nașterii………………………………………………..
CNP……………………………………………

De asemenea, declar pe propria răspundere că celălalt părinte nu beneficiază de deducerea suplimentară de 100 de lei şi mă oblig să anunţ angajatorul în cazul în careacest aspect se va modifica.

Prezenta declarație are drept scop constituirea bazei legale pentru acordarea de deduceri personale suplimentare începând cu luna…….…… anul …….. si este opozabilă legal
subsemnatului.

Subsemnatul garantez personal pentru autenticitatea documentelor în copie atașate.

Data declarației                                           Numele și prenumele angajatului

……………………..                                                     ………………………………………..

Atașez la prezenta declarație:

1.copie carte de identitate angajat

2.copie/copii certificat/e de naștere copil/copii

  1. adeverință/e de la unitatea de învățământ unde este sau sunt înscriși copiii