Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a fost amânată, din nou, pentru 12-13 iunie 2023

Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a, iar a fost amânată, pentru 12-13 iunie 2023, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Educației.

“A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 – 2023. Evaluarea națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 12 iunie – Limbă și comunicare, respectiv 13 iunie – Matematică și științe ale naturii“ se arată în informare.

Inițial, evaluările pentruelevii din clasa a VI erau programate să se desfășoare pe 24 și 25 mai, dar fiindcă a început greva generală din învățământ (pe 22 mai), acestea s-au amânat pentru 30 și 31 mai.

”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor, pentru că suntem în această acțiune de protest fără precedent și rugăm copiii și părinții să ne înțeleagă și să fie alături de noi(…) „Cred că domnii de la Guvern nu și-au dat seama cam care este amploarea nemulțumirilor la nivel național în sistemul de învățământ preuniversitar. Cred că nu și-au imaginat că se poate ajunge aici”, a declarat Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație, într-o intrvenție la Digi24.

Citește și: Greva generală din Educație a început azi, 22 mai. Iată care sunt cerințele sindicaliștilor

Sindicatele din Educație au respins oferta Guvernului, altfel că acțiunea de protest va continua