Iata ce spune Klaus Iohannis despre redeschiderea scolilor

Elevii se vor intoarce la scoala din 8 februarie, iar majoritatea scolilor se vor deschide, a declarat joi, 14 ianuarie, presedintele Klaus Iohannis, dupa o sedinta la Palatul Cotroceni.

Decizia respectiva a fost luata in urma discutiilor cu premierul, ministrul Educatiei, ministrul Sanatatii.

„Incepand din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea scolilor se vor redeschide. Asta evident in conditiile in care pandemia evolueaza aproximativ la fel cum am avut evolutiile din ultimele saptamani. Majoritatea scolilor se redeschid, elevii se intorc la scoala” a spus Presedintele Romaniei.

„In localitatile aflate in scenariul verde toti copiii merg la scoala si la gradinita. In scenariul galben merg in continuare la scoala, copiii din ciclul 1-4 si copiii din clasele terminale, dar si copiii de la gradinita. In cazul in care localitatea intra in scenariul rosu, peste 3 cazuri la mia de locuitori, continua pentru un timp sa mearga la scoala doar ciclul primar si copiii de la gradinita. Restul nu mai merg la scoala” a declarat presedintele Klaus Iohannis.

In momentul in care se va ajunge rata de infectare peste 6 la 1000, localitatea va intra in carantina, iar orele se vor tine online.

Potrivit declaratiilor sefului statului, o reevaluare se va face pe 2 februarie, cand se va lua decizia finala.

Surse info: mediafax.ro, digi24.ro